Veranderen begint met het maken van een keuze

Als je mij 5 jaar geleden had verteld dat ik nu jaarlijks voor duizenden mensen zou spreken en trainingen zou verzorgen had ik je vreemd aangekeken. Na een op zijn zachtst gezegd ‘uitdagende’ jeugd, had ik ontdekt dat ik goed was in het vermaken van mensen. Mijn carrière als entertainer had ik inmiddels gecombineerd met het runnen van een artiestenbureau. Ik verdiende een leuke boterham, reed in een mooie auto maar was niet echt gelukkig. Het leek alsof ik in een rijdende trein zat en niet wist hoe ik die kon stoppen. Totdat ik een keuze maakte om het anders te gaan doen en m’n droom te volgen. Ik wilde als spreker en trainer aan de slag. De beste keuze ooit!

De dag dat je kiest is de dag dat je leven verandert

Misschien denk je: mooi verhaal en makkelijk praten maar mijn situatie is toch anders. Ik zou ook wel iets anders willen; in mijn werk, relaties, m’n  gezondheid of financiën. Alleen het is niet te veranderen omdat…..

Uit ervaring weet ik: Je kunt je leven positief veranderen, op ieder gebied! Je bent in staat om een verschil te maken in je eigen leven én in je omgeving. Tenminste… als je daar zelf in gelooft. Dan pas zal je actie ondernemen.

Om mij heen zie ik veel zelfstandig ondernemers worstelen met het krijgen van voldoende opdrachten en het behalen van omzet. Stuk voor stuk zijn ze goed in hun vak en toch hebben ze een uitdaging. Hoe worden ze succesvolle ondernemers? Hoe zet je jouw dienst of product goed in de markt? Welke strategie gebruik je voor sales en (online)marketing? Hoe hou je grip op je financiën? Het antwoord is een combinatie van persoonlijk leiderschap en zakelijke strategie.

Leren van je fouten en doen waar je gelukkig van wordt

Inmiddels ben ik ruim 10 jaar zelfstandig ondernemer en heb in die tijd enorm veel fouten gemaakt op zakelijk gebied. Hoewel ze niet altijd plezierig waren ben ik er nu enorm dankbaar voor: dat is namelijk een belangrijk onderdeel geweest van mijn opleiding in ondernemerschap.

Als 17-jarige proefde ik voor het eerst aan het ondernemerschap. Na de eerder genoemde ‘uitdagende jeugd’ kwam ik erachter dat ik mijn ei kwijt kon in goochelen. Werken als goochelaar werd mijn bijbaantje. Als goochelaar en jongleur haalde ik de ene na de andere opdracht binnen en al snel werd ik fulltime entertainer.

In 2006 heb ik een artiestenbureau opgericht. Ik werkte 60 uur per week, haalde enorm veel boekingen binnen omdat ik marketing en sales goed begreep, had een omzet van +/- 250.000 euro en… hield bijna niets over. Omzet is niet hetzelfde als winst. In 2010 heb ik besloten om alles te verkopen. Ik werd niet langer gelukkig van wat ik deed en ik besefte dat ik de vertaalslag wilde maken naar meer inhoud. Daarnaast wilde ik leren wat de sleutels waren van zakelijk succes.

Mijn persoonlijke missie!

De verandering die ik nodig had om voldoening uit mijn onderneming te halen was de verandering van entertainment naar inhoud. In het eerste jaar van mijn werk als spreker/trainer had ik ruim 100 opdrachten bij topbedrijven in Nederland. Ik was een nieuwe spreker/trainer en niemand kende me nog. De reden dat ik zoveel opdrachten binnen haalde was omdat ik snapte hoe ik mijzelf het beste kon positioneren, hoe effectieve online marketing werkt en hoe je effectief kunt verkopen.

Na drie jaar als succesvol trainer/spreker lezingen en seminars over persoonlijk leiderschap en gedragspsychologie te hebben gegeven, besloot ik vorig jaar om mijn focus verder aan te scherpen.

In oktober 2013 ben ik daarom begonnen met de eerste Zakelijk Succes Seminars. Het doel? Dienstverlenende zelfstandig professionals helpen om met hun talenten, kennis en kunde een succesvolle onderneming op te zetten en om een stabiel inkomen te verwerven. Het is mijn passie om een verschil te maken in mijn omgeving en anderen te helpen om dit ook te doen met hun talenten, kennis en kunde. 

Neem de volgende stap

Misschien wil je meer weten over hoe je jouw onderneming succesvol kunt krijgen. Binnenkort geef ik weer een Zakelijk Succes Seminar voor dienstverlenende ZZP-ers. Daar vertel ik meer over hoe je zakelijk succes kunt bereiken. Ik hoop je daar in het écht te ontmoeten.

Tot die tijd: Neem actie, voeg waarde toe, geniet!

De komende weken behandelen we meerdere onderwerpen uit het Ebook ‘Zakelijk Succes’. Wil je niet wachten? Download dan het Ebook hieronder en ontvang naast het Ebook af en toe aanvullende tips per e-mail.

2 antwoorden
 1. Nanda
  Nanda zegt:

  Goed boek! Heldere opzet en goed te volgen stappen.
  Voor de inhoudsopgave staat dat de werkbladen en video’s gratis te downloaden zijn op http://www.fluitendveranderen.nl
  Deze website kan ik niet vinden. Is daar een andere mogelijkheid voor in de plaats gekomen?
  Alvast bedankt voor de reactie

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.