Bart en Sanne van den Belt

Bart van den Belt

Bart is getrouwd met Sanne en vader van Ezra. Daarnaast is hij (mede-) eigenaar van verschillende bedrijven en auteur van  diverse boeken over persoonlijk- en zakelijk leiderschap. 

Ondernemerschap zat er al vroeg in
Mijn onderwijzers zullen zich regelmatig achter de oren hebben gekrabd: ik praatte voor mijn beurt, eiste de aandacht op en had ideeën die over van alles gingen, behalve over de lesstof. Maar hoewel school en ik geen goede match waren, startte ik daar wel mijn eerste ondernemersactiviteiten. Ik ontdekte dat ik iets had waar mijn meester behoefte aan had: tijd! Een paar keer per week verdiende ik een gulden door in de pauze een boodschap voor hem te doen. Ook bouwde ik lege sigarendozen van mijn opa om tot tekendozen, die ik verkocht aan docenten.

De stap van artiest naar ondernemer
De stap naar het fulltime ondernemerschap was dan ook niet meer dan logisch. Ik ging aan de slag als artiest en verzorgde mijn eigen marketing. Die marketing was zo succesvol, dat ik besloot een artiestenbureau op te zetten, Multitainment bv, dat binnen de kortste keren twintig websites runde en meer dan vierhonderd boekingen per jaar verzorgde. Ook investeerde ik stevig in mijn persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van mijn ondernemerschap door tientallen opleidingen en trainingen te volgen.

Businesscoaching en consultancy
De afgelopen vijftien jaar heb ik verschillende bedrijven en concepten ontwikkeld en verkocht. Sinds 2010 hebben bovendien al meer dan 500 organisaties mij ingehuurd als spreker, trainer of businessconsultant. Ik help ondernemers hun bedrijf te systematiseren en hun winst substantieel te verhogen. Hierdoor kunnen ze doen waarvoor ze gemaakt zijn en de meeste impact maken voor hun klanten.

Persoonlijke Missie

Serving God by developing people.
.

Zakelijke Missie

Developing people by creating businesses.

Bart van den Belt over bedrijfsgroei:

Generaties bedrijfskundigen zijn opgegroeid met het gedachtegoed van Eliyahu M. Goldratt (1947 – 2011).

“Dus dit is het doel: het maken van geld door je winst te verhogen, terwijl je meer winst maakt op je investeringen en tegelijkertijd je cashflow verhoogt.”

Deze definitie van bedrijfsgroei, waarin alles draait om het verdienen van geld en share-holder value is achterhaald en moet worden verandert als we een duurzame economie willen ontwikkelen. Zolang we nieuwe ondernemers en bedrijfskundigen blijven opleiden met deze definitie houden we een ‘volume-driven-economy’ in stand. Een economie die deze aarde én mensen ten gronde richt.

Mijn droom

Mijn droom is dat er wereldwijd een nieuwe definitie van bedrijfsgroei wordt geadapteerd:

“Dit is het échte doel: om van je bedrijf een wendbaar en winstgevend systeem te maken waarbinnen mensen tot hun recht komen en er repeterend waarde wordt geleverd aan de markt met zorg voor onze wereld.”

Alleen als we de grondbeginselen waarop we bedrijven bouwen veranderen kunnen we een economische transitie maken. We moeten stoppen met het ontwikkelen van bedrijven die primair focussen op share-holder value en toe naar een visie die inspireert om te bouwen aan een ‘value-driven-economy’.

Idee + Actie = Verandering
Bovenstaande is een prachtige nieuwe definitie over hoe we bedrijven kunnen ontwikkelen die bijdragen aan een ‘value-driven-economy’. Toch hebben we niets aan nieuwe definities. Ze worden pas van waarde voor deze wereld als we er invulling aan weten te geven. Pas als we in staat zijn om ideeën om te zetten in acties kunnen we verandering realiseren.

Achtergrond
De afgelopen vijftien jaar heb ik verschillende bedrijven ontwikkeld en verkocht. Sinds 2010 hebben meer dan 500 organisaties me ingehuurd als trainer of business consultant en heb ik voor meer dan 7.500 mensen mogen spreken. In deze periode heb ik vele modellen ontwikkelt die op een eenvoudige manier probeerden vast te leggen hoe je nu exact een succesvol bedrijf bouwt. Het heeft me al met al meer dan tien jaar gekost om een model te ontwikkelen dat én extreem eenvoudig uit te leggen is én alle facetten van de bedrijfsvoering dekt. Het MKB Canvas ® (Small Business Canvas) is inmiddels een internationaal vastgelegd model.

Ontwikkeling bedrijven
Het MKB Canvas ® geeft als praktisch bruikbaar model invulling aan mijn visie op bedrijfsgroei en de nieuwe economie. De bedrijven en concepten die ik ontwikkel worden gebouwd gebaseerd op dit model.

MKB Canvas ® | Small Business Canvas ®

Bart heeft o.a. gewerkt voor:

Je kan Bart kennen van: