Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Workshop Situationeel leiderschap

Hoe zorg je ervoor dat je in staat bent om in verschillende situaties, tegenover verschillende mensen de juiste leiderschapsstijl te kiezen en effectief toe te passen? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de Workshop Situationeel Leiderschap. Gedurende deze 1-daagse workshop gaan we actief met dit thema aan de slag zodat situationeel leiderschap standaard deel gaat uit maken van jouw toolbox als leider of manager.

Eén team, verschillende mensen

Mensen waar je mee werkt zijn allemaal anders. Ze zijn verschillend qua achtergrond, opleiding, ontwikkelingsniveau en de manier waarop ze werken. Gelukkig maar, want anders zou je werkomgeving maar een saaie bedoening zijn. Feit is echter dat deze verschillen ervoor kunnen zorgen dat je als leider minder gedaan krijgt wanneer je slechts één leiderschapsstijl hanteert. Door situationeel leiderschap (ook wel flexibel leiderschap genoemd) toe te passen krijg je als leider meer gedaan en haal je het beste uit je mensen.

Wat betekent dat in de praktijk?

Wellicht ben je al bekend met de term situationeel leiderschap en ken je ook het een en ander aan theorie. Op een goede manier situationeel leidinggeven is echter iets wat je niet uit tekstboekjes leert. Je leert het door te doen. Hoe meer je actief aan de slag gaat, hoe beter je in staat bent je leiderschapsvaardigheden te vormen en hoe meer impact je zult maken. Dat is de reden dat we deze workshop aanbieden: om in kleine groepen actief aan de slag te gaan om jouw vaardigheden in situationeel leiderschap te verfijnen.

Inhoud workshop situationeel leiderschap:

In kleine groepen gaan we actief aan de slag met het verbeteren van jouw vaardigheden in situationeel leiderschap. We doen dit door kleine stukjes theorie te behandelen en deze meteen toe te passen in actieve werkvormen zoals rollenspellen. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met uitdagingen waar jij in je dagelijks functioneren vaak mee in aanraking komt. Dit zorgt ervoor dat je kennis en vaardigheden die je op doet tijdens de workshop de volgende dag al kunt toepassen op je werk.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn o.a.:

  • Het inschatten van taakvolwassenheid bij medewerkers
  • De instruerende, stimulerende, overleggende en delegerende stijl
  • Inschatten van bekwaamheid en bereidheid van anderen
  • Inspireren van medewerkers om het beste uit zichzelf te halen
  • Losmaken van positieve energie bij medewerkers
  • Je non-verbale communicatie afstemmen op een leiderschapsstijl
  • De inzet van humor in leiderschap

Na de workshop Workshop Situationeel Leiderschap:

Kun je situationeel leiderschap direct (nóg) better toepassen in de dagelijkse praktijk. Je bent in staat om het beste uit je medewerkers te halen vanuit een positieve insteek. Vergroot je invloed en inspireer en motiveer je medewerkers. Je zult zien dat leiding geven je minder energie kost, terwijl de impact die jij en je team maakt groter wordt.

Voor wie is deze workshop?

De Workshop Situationeel Leiderschap is bedoeld voor leiders, managers, maar ook voor medewerkers die erin geloven dat situationele leiderschapsvaardigheden positief kunnen bijdragen aan jezelf of aan je organisatie. De workshop kan zowel incompany als bij ons op locatie worden verzorgd.

Neem vrijblijvend contact op