Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Workshop Mindmappen

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we grote hoeveelheden informatie verzamelen. Bij alles wat er om ons heen gebeurd zijn we aan het analyseren, observeren, nadenken, vergelijken, verwerken en ga zo maar door. We leven in een tijd waarin we meer informatie dan ooit binnenkrijgen. En dit dag in dag uit, week in week uit. Ongelooflijk hoe ons brein dit allemaal verwerkt. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de werking van ons brein en naar de manier waarop ons brein het beste informatie verwerkt. De mindmap methode is een zeer krachtige methode om grote hoeveelheden informatie te ordenen en te verwerken, hierdoor kun je makkelijker onthouden wat er binnenkomt.

Mindmappen kan je helpen om de informatie die je wil onthouden nog beter tot je door te laten dringen. De kracht van mindmappen zit hem vooral in het combineren van beide hersenhelften waardoor je informatie beter opslaat.

Ons brein is dol op structuur!

Ons brein is dol op structuur. Daarom ontwikkelen we met de jaren denkpatronen, doen we dingen op dezelfde manier als altijd en verwerken we informatie op heel diverse manieren. Ons brein maakt namelijk onderscheid tussen beelden, kleuren, tekens, woorden etc. Een combinatie tussen deze onderdelen zet beide hersenhelften aan het werk en dat zorgt ervoor dat we op verschillende manieren de informatie op een later moment kunnen terughalen. De linkerzijde van onze hersenen wordt gebruikt om rationeel en logisch na te denken terwijl de rechterzijde gericht is op creativiteit en beelden. Tijdens een mindmappen workshop ontdek je hoe je beide hersenhelften goed bij elkaar brengt door te mindmappen. Ook ga je ervaren hoe ontspannend dat werkt terwijl je veel effectiever informatie opslaat.

Boek een interactieve workshop mindmappen!

Een workshop mindmappen helpt je om alles te leren over hoe je direct aan de slag kunt gaan. Je kiest voor een workshop mindmappen als je heel bewust wilt leren hoe je beide hersenhelften kunt gebruiken om informatie te verwerken en op te slaan. Als je effectiever informatie wilt opslaan en als je wilt leren hoe je mindmappen moet toepassen in de praktijk dan is deze workshop echt een aanrader. We gaan actief aan de slag met oefeningen zodat je gelijk ziet wat het je oplevert.

Een workshop mindmappen is bij uitstek geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels of die erg veel informatie moeten verwerken. Het kan ook worden ingezet als onderdeel van een brainstormsessie. Door teveel prikkels kun je namelijk stress gaan ervaren. Als je bewust bent van hoe je met deze informatie kunt omgaan dan zal je meer ontspannen.

Mindmappen helpt om informatie visueel weer te geven

Naast het feit dat je effectiever met informatie omgaat zal je zien dat mindmappen heel inspirerend werkt. Dit omdat je creatief bezig bent tijdens het mindmappen. Je maakt een combinatie van kleuren, beelden, geschreven tekst en woorden. Je ideeën worden direct zichtbaar door wat je op papier zet. Dit geeft je direct nieuwe inzichten en omdat je jouw brein volledig activeert kom je met veel betere ideeën dan gewoonlijk. Je creativiteit zal zich ook verder ontwikkelen en je zult merken dat je met meer gemak oplossingen gaat bedenken in allerlei situaties.

Inhoud van de workshop mindmappen

  • De structuur en de werking van ons brein
  • Gebruik van beide hersenhelften
  • Gebruik van kleuren en beelden
  • Maak je eigen mindmaps: oefeningen
  • Toepassingsmogelijkheden in jouw werkpraktijk

Leer tijdens een workshop mindmappen hoe je effectiever en visueel verbanden kunt leggen. Je zal merken dat je dit met de tijd steeds sneller en makkelijker gaat doen. Hierdoor ben je straks in staat om veel meer informatie te verwerken dan voorheen. Bovendien is het nog een leuke activiteit ook!

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op