Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Basistraining Leidinggeven

Elke ondernemer, zzp-er of leidinggevende heeft te maken met het aansturen van mensen. Weet je wel of jouw manier wel de beste is? Zou je handige vaardigheden willen leren om met verschillende mensen om te leren gaan? Wil je weten op welke manieren je medewerkers kunt motiveren en stimuleren? Kies dan voor de basistraining Leidinggeven. In deze ‘hands-on’ training ga je veel praktisch oefenen en staat jouw werkveld centraal.

Je eigen voorkeursstijl bepaalt je manier van leidinggeven

Wist je dat er heel wat verschillende stijlen van leidinggeven bestaan? In de basistraining Leidinggeven krijg je nieuwe inzichten en versterk jij je leidinggevende vaardigheden. Ook kom je erachter wat jouw voorkeursstijl is en welke voor- en nadelen hierbij horen. Daardoor ben je beter in staat om dit op een positieve manier in situaties in te zetten en weet je goed om te gaan met verschillende karaktertypen.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Gedurende de basistraining Leidinggeven ontwikkel jij je tot een leidinggevende die het maximale uit zichzelf en z’n medewerkers weet te halen. Dat kan alleen door realistische situaties na te spelen. Daardoor ontstaat inzicht in je eigen handelen en weet je wat het effect hiervan is op je medewerkers. Dat houdt soms in dat je oude gewoontes moet afleren. Door met nieuwe vaardigheden te werken, merk je meteen dat er andere effectieve manieren bestaan. Het oefenen gebeurt in de meeste gevallen met professionele trainingsacteurs, die veel ervaring hebben met het onderwerp.

Open communicatie leidt tot prettige samenwerking
Het is niet iedereen gegeven om helder te communiceren. Daarom komt dit aan de orde in de basistraining Leidinggeven. Je leert praktische gesprekstechnieken en de basisregels voor het voeren van goede functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je komt bovendien achter de kracht en het nut van werkoverleg en bent in staat om dit effectief in te zetten. Vanzelfsprekend kun je met weerstand te maken krijgen. Door middel van de regels van feedback, weet je na de training hier goed mee om te gaan.

Met praktische vaardigheden op een ontspannen manier leidinggeven

Spreekt de basistraining Leidinggeven jou aan? Wil jij je medewerkers goed kunnen aansturen? Gegarandeerd dat dit hen motiveert. Zelfs op een effectieve manier taken delegeren hoort bij de praktische vaardigheden die je leert in deze training. Daardoor ben je in staat om jouw medewerkers op een ontspannen en prettige wijze aan te sturen. Daar hebben zij, maar ook jij profijt van! Met een gestructureerde wijze van leidinggeven krijg je een beter resultaat.

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op