Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Cursus Persoonlijk Leiderschap

Stuur je als ondernemer of als leidinggevende een team van medewerkers aan? Vind je het belangrijk om hen goed te stimuleren en te motiveren? Wil je graag je eigen leiderschapskwaliteiten naar een hoger plan tillen? Ben je er altijd mee bezig om de juiste toon te vinden om jouw medewerkers te inspireren? In dat geval is de cursus Persoonlijk Leiderschap echt iets voor jou. Je groeit niet alleen als individu maar vooral in je leidinggevende rol, waardoor je effectiever en efficiënter gaat functioneren.

Inzicht in je eigen gedragspatronen geeft je kracht

Je eigen leiderschapskwaliteiten naar een hoger niveau tillen lukt alleen wanneer je goed weet welke persoonlijke gedragspatronen je hebt. In de cursus Persoonlijk Leiderschap ontdek je jouw eigen drijfveren en diepste overtuigingen en in hoeverre dit helpt om een goed functionerend leidinggevende te zijn. Door op deze confronterende manier naar jezelf te kijken, kom je erachter waarin jij jezelf kunt verbeteren. Zelfanalyse biedt inzicht in je eigen kernwaarden, talenten en valkuilen.

Effectief communiceren in lastige situaties

Als leidinggevende heb je de taak om bij te dragen aan een open en prettige werksfeer naar je medewerkers toe. Niet alles verloopt echter altijd op rolletjes. Dat betekent dat je ook te maken krijgt met lastige situaties. Hoe ga je daarmee het beste om en wat doe je in geval van weerstand? Na de cursus Persoonlijk Leiderschap weet je met effectieve communicatietechnieken hier een mouw aan te passen. Met de juiste gesprekstechnieken kun jij je invloed vergroten en je medewerkers op een prettige manier aanspreken.

Jij en je team bouwen aan een succesvolle toekomst
De cursus Persoonlijk Leiderschap is er voor iedereen die zijn of haar leiderschapskwaliteiten verder wil ontwikkelen. Je kunt alleen je teamleden begeleiden, wanneer je weet waar hun behoefte ligt en wat zij nodig hebben. Enerzijds heb je met het bedrijfsresultaat te maken en anderzijds moet je aandacht hebben voor de samenwerking in je team. De balans tussen deze mens- en resultaatgerichtheid is niet altijd even gemakkelijk. Aan jou de taak om een fundament voor een succesvol team te leggen.

Jouw invloed van wezenlijk belang

Alleen jij bent in staat om je team en de individuele teamleden te motiveren. Dat doe je door jouw visie op de toekomst te delen. Saamhorigheid geldt als belangrijk smeermiddel voor een effectieve samenwerking. Daarom weet je welke expertise iedereen heeft en bouw je aan de kracht van diversiteit binnen je team. Je werkt aan een prettige en veilige omgeving en je bent in staat om bepaalde taken uit handen te geven. In de cursus Persoonlijk Leiderschap leer je delegeren en de kunst van het loslaten.

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op