Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Communicatietraining

Wil je dat jouw boodschap duidelijker overkomt bij anderen? Vind je het niet altijd even gemakkelijk om te vertellen wat jou dwarszit? Stel je slecht nieuws het liefste uit? Ga je bij voorkeur de confrontatie uit de weg in plaats van dat je medewerkers ergens op aanspreekt? Voor zowel leidinggevenden, ondernemers als medewerkers is deze Communicatietraining een aanrader.

Effectieve communicatie de sleutel tot succes

In deze Communicatietraining krijg je niet alleen meer inzicht in je eigen stijl van communiceren. Je ziet ook wat het effect hiervan is op de mensen in je omgeving. Met specifieke technieken ga je daarom aan het werk om zo beter je boodschap over te brengen. Dat maakt het gemakkelijker om je doel te bereiken in allerlei verschillende situaties.

Zelfbewuster gedrag levert dankbare resultaten

Tijdens de Communicatietraining leer je allerlei vaardigheden om zelfbewuster over te komen. Daar hoort onder andere kort en duidelijk formuleren bij. Als jij jezelf beter kunt verwoorden, snappen anderen precies wat je bedoelt. Door actiever te luisteren kom je erachter wat er bij de mensen in je omgeving speelt en zal jouw empathisch vermogen alleen maar toenemen.

Communicatie direct praktisch toepassen
Wil je misschien beter gaan communiceren met klanten? Vind je het vervelend om medewerkers ergens direct op aan te spreken? Gaat de samenwerking in jouw team niet volledig naar wens? In de Communicatietraining draag jijzelf casuïstiek aan, waar je direct mee aan de slag gaat. Zo leer je van jezelf én van anderen.

Met de juiste communicatietechniek beter bestand tegen weerstand
Weerstand en tegenwerking van medewerkers is niet altijd even prettig. Wat moet je op dat moment zeggen en wat verwacht de omgeving van jou als leidinggevende of ondernemer? Met krachtige communicatietechnieken ga je merken dat het jou gemakkelijker afgaat. Je gaat niet alleen actief luisteren, maar ook vragen stellen en feedback op hun gedrag geven.

Goed uit je woorden komen als dankbaar resultaat

Je gaat veel tijd investeren in de Communicatietraining. Gegarandeerd staat daar een dankbaar resultaat tegenover. Natuurlijk leer je veel gesprekstechnieken, waaronder het overbrengen van slecht nieuws en anderen op een goede manier aanspreken op hun gedrag. Je leert hoe je effectiever een boodschap overbrengt. Ook is het belangrijk dat je na de training resultaat blijft boeken. Jij gaat hier zelf mee aan het werk en bepaalt waar jij de focus op legt.

Neem vrijblijvend contact op