U gaat binnenkort een spreker boeken voor uw evenement? Dan is het wellicht een idee om een afweging te maken of u de spreker rechtstreeks boekt of via een sprekersbureau. Sprekers kunnen rechtstreeks worden geboekt of via een sprekersbureau. Helaas is de evenementenbranche totaal niet transparant. Dit maakt dat u bij een sprekersbureau soms veel meer betaald dan wanneer u de spreker rechtstreeks zou boeken. Hieronder twee afwegingen om over na te denken bij het boeken van een spreker: rechtstreeks of via een sprekersbureau.

Voordelen van een spreker boeken via een sprekersbureau

Wanneer u een spreker boekt via een (gerenommeerd) sprekersbureau weet u zeker dat alles goed geregeld is. Sprekersbureaus hebben een team met medewerkers om u te woord te staan: dat maakt het makkelijker in de communicatie. Daarnaast hebben sprekersbureaus een hele poule van sprekers tot hun beschikking en hebben ze in geval van nood een alternatieve spreker beschikbaar.

spreker, boeken
Nadelen van een spreker boeken via een sprekersbureau
Het grote nadeel van het boeken van een spreker via een sprekersbureau is dat deze branche totaal niet transparant is. Hoewel er doorgaans een bemiddelingsfee is afgesproken met de sprekers gebeurt het ook regelmatig dat (sommige) sprekersbureaus er nog een extra marge bovenop gooien.

Een spreker rechtstreeks boeken

Uiteraard kunt u een spreker ook rechtstreeks boeken. In dat geval neemt u rechtstreeks contact op met de spreker en heeft u geen contact met een sprekersbureau. Het voordeel daarvan is dat u waarschijnlijk minder kosten maakt en dat u wijzigingen in het programma of communicatie over de presentatie rechtstreeks met de spreker kunt afhandelen. Sprekers die fulltime met hun vak bezig zijn hebben alles prima geregeld. Niet alleen administratief hebben ze alles op orde maar ze hebben daarnaast ook vaak een groot netwerk. Mocht u meerdere sprekers nodig hebben of in geval van nood dan kunnen ze u vaak rechtstreeks verwijzen naar een collega.

Succes met bij het boeken van een spreker en wellicht tot binnenkort!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *