⇜ Onderwerpen spreker

Waag de sprong – van dromen naar doen

We dromen allemaal wel eens van een ander leven. Een nieuwe baan, voor onszelf beginnen, een droomhuis of avontuur… Hoe kan het dat het sommige mensen lukt om hun dromen te realiseren en andere mensen hun hele leven in de veilige haven blijven? Wat is ervoor nodig om het gat te overbruggen van waar je nu bent en waar je wilt zijn? Het antwoord is misschien wel… moed.

Moed is de bijzondere combinatie tussen lef en heldhaftigheid. Het is ergens voor gaan zonder dat je weet wat de uitkomst is. Vechten voor dingen die het waard zijn om voor te vechten. Dat houdt in dat je niet altijd kiest voor de veilige weg, maar soms de keuze maakt om het pad op te gaan waarvan de toekomst onzeker is. En zorgt voor een plan B als het mislukt. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat is jouw droombaan? Hoe ziet jouw ideale leven eruit? En… durf jij de sprong te wagen?

Zet je dromen om in resultaten!

Het leven zit vol uitdagingen. Je moet keuzes maken tussen werk en privé en tegelijkertijd worden er hoge verwachtingen gesteld door je omgeving. Bovendien ben je continu aan het balanceren tussen het realiseren van je dromen en ambities en tegelijkertijd dicht bij jezelf te blijven. Hoe doe je dat allemaal?

Persoonlijk leiderschap is de sleutel tot succes. Voor jezelf en voor je organisatie. Je kunt immers pas leiding geven aan anderen wanneer je leiding kunt geven aan jezelf. Leiders zijn in staat om andere mensen een nieuw perspectief te laten zien. Voor hun eigen toekomst of voor de organisatie. Iedereen kan leider zijn, op voorwaarde dat je eerst leiding leert geven aan jezelf.

Overwin je angst, inventariseer de kosten en ga ervoor!
Wanneer je weet waar je naartoe wilt kun je bekijken of je keuzes je dichter bij je doel brengen. Persoonlijk leiderschap begint bij weten wat je wilt en vooral ook weten wat je niet wilt. Wanneer je daar bewust van bent kun je actie ondernemen. Hoe meer actie je onderneemt richting je doel, hoe sneller je er komt. Sta regelmatig even stil en vraag jezelf af of je door je huidige acties dichter bij je doel komt.

Anders kijken, denken en doen
Als je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg. Wil je nieuwe resultaten bereiken dan is het noodzakelijk om nieuwe stappen te zetten. Kies een duidelijke focus en durf eens anders naar de zaken te kijken. Wanneer je je bewust wordt waar je focus nu ligt kun je kiezen om anders naar de dingen te kijken. Daardoor ga je anders denken en doen en uiteindelijk bereik je daardoor andere resultaten.

InspiratieSessie met Humor en Interactie

De presentaties en workshops over persoonlijk leiderschap zijn een combinatie van humor, inhoud en inspiratie. Bart weet als spreker op voortreffelijke wijze het thema persoonlijk leiderschap te vertalen naar de situatie binnen uw organisatie. Door een combinatie van kennis, interactieve opdrachten en verbinding weet Bart ervoor te zorgen dat uw boodschap blijft hangen.

Deze presentatie over persoonlijk leiderschap wordt voor uw organisatie op maat gemaakt naar aanleiding van een voorgesprek.

Mogelijke onderwerpen | Spreker persoonlijk leiderschap
Wat maakt een leider een goede leider? Moet hij of zijn inspirerend zijn of visie hebben? Zijn er specifieke kwaliteiten waarover een leider moet beschikken en zo ja, welke zijn dat dan? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens deze inspiratiesessie over persoonlijk leiderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

– Patronen doorbreken
– De wetten van gedragsverandering
– Anders kijken, denken en doen
– Je kunt anderen pas leiden als jij jezelf kan leiden
– Werk harder aan jezelf dan aan je carrière
– Durf keuzes te maken
– De kracht van kwetsbaarheid
– Beïnvloeding nieuwe stijl

Bart heeft als spreker onder andere gewerkt voor:

Enthousiaste klanten

Meer informatie om Bart in te huren als spreker over loopbaanontwikkeling?
Contact opnemen
Vrijblijvend contact opnemen
030-2001020
info@bartvandenbelt.nl