Yeey! WIDM gaat weer beginnen… Terwijl ik met Sanne de WIDM-quiz zit te kijken maar even een blogje schrijven. Vijf ondernemerslessen van WIDM.

Mol-les 1: Doe een pre-launch

Vier weken geleden zag ik de eerste reclame voorbijkomen dat ‘de Mol’ weer zou beginnen in januari. Vanmiddag heb ik de app al gedownload en zojuist heb ik ruim een uur zitten kijken naar een quiz over voorgaande afleveringen. Wat ze enorm goed doen is ervoor zorgen dat je enthousiast bent nog voordat je iets hebt gezien van het nieuwe seizoen.

Mol-les 2: Zorg voor engagement

WIDM zorgt voor enorme betrokkenheid bij de kijkers. Zo is er een app, waarin je punten kunt verdienen door punten in te zetten op wie volgens jou de mol is. Daarnaast is er na iedere aflevering een apart programma (Moltalk) waarin WIDM wordt gereviewd door oude mollen. Kijkers kunnen in dit programma reageren, ingewikkelde complottheorieën worden besproken.

Mol-les 3: Maak het mysterieus

Alles rondom de mol is geheimzinnig. De muziekjes, de leader, de promotie vooraf, de korte flitsen die je ziet tussen de shots door en zo kun je nog veel meer dingen opnoemen. Ze maken het mysterieus en mysterie is per definitie interessant.

Mol-les 4: Creëer een hype

Wanneer begint het? Zo lang nog? Ik kan niet wachten… In onze vriendengroep gonst het alweer een tijdje… WIDM gaat weer beginnen. We kunnen niet wachten tot we weer 10 weken lang worden meegenomen in de zoektocht naar de mol. Ze creëren een hype en we vinden het heerlijk om in die hype te worden meegenomen.

Mol-les 5: Koester je Molloten

WIDM heeft een hele grote groep fans. (hier zit er een) De grootste fans (advocates) worden door de presentatoren van het programma liefkozend ‘Molloten’ genoemd. Iedere week worden in Moltalk (een programma waarin WIDM wordt gereviewt) nieuwe complot-theorieën besproken en worden de meest actieve molloten die via Twitter reageren in het zonnetje gezet.

Wie kijkt er WIDM? En… zin in het nieuwe seizoen?

PS; mocht een programmamaker dit lezen. Ik wil heel graag een keer meedoen!

1 antwoord
 1. Ies

  3 reacties
  Ies zegt:

  Bart, je weet dat ik ook een WIDM fan ben. (Ambassadeur was ik al!😀). Goed blog! Volgens mij zit er nog meer ondernemerslessen in.
  1. Systeem. (Molboekjes, bondjes)
  2. Strategie. (Mollen als kandidaat, of als mol veel geld binnen halen)
  Etc.
  PS. Ik ga je promoten als kandidaat! Met slechts 5-7 x delen moet dat toch in Hilversum kunnen landen. 👍

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *