Training Situationeel leiderschap

Wordt effectiever als leider dankzij situationeel leiderschap.

  • Workshop in Situationeel Leiderschap
  • Word effectiever in je communicatie
  • Actief aan de slag

Training Situationeel leiderschap

Hoe zorg je ervoor dat je in staat bent om in verschillende situaties, tegenover verschillende mensen de juiste leiderschapsstijl te kiezen en effectief toe te passen? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de training Situationeel Leiderschap. Gedurende deze trainingp gaan we actief met dit thema aan de slag zodat situationeel leiderschap standaard deel gaat uit maken van jouw toolbox als leider of manager.

Eén team, verschillende mensen

Mensen waar je mee werkt zijn allemaal anders. Ze zijn verschillend qua achtergrond, opleiding, ontwikkelingsniveau en de manier waarop ze werken. Gelukkig maar, want anders zou je werkomgeving maar een saaie bedoening zijn. Feit is echter dat deze verschillen ervoor kunnen zorgen dat je als leider minder gedaan krijgt wanneer je slechts één leiderschapsstijl hanteert. Door situationeel leiderschap (ook wel flexibel leiderschap genoemd) toe te passen krijg je als leider meer gedaan en haal je het beste uit je mensen.

Taakvolwassen medewerkers creëren 

Wellicht ben je al bekend met de term situationeel leiderschap en ken je ook het een en ander aan theorie. Op een goede manier situationeel leidinggeven is echter iets wat je niet uit tekstboekjes leert. Je leert het door te doen. Hoe meer je actief aan de slag gaat, hoe beter je in staat bent je leiderschapsvaardigheden te vormen en hoe meer impact je zult maken. Dat is de reden dat we deze training aanbieden: om in kleine groepen actief aan de slag te gaan om jouw vaardigheden in situationeel leiderschap te verfijnen.

Inhoud Training situationeel leiderschap:

In kleine groepen gaan we actief aan de slag met het verbeteren van jouw vaardigheden in situationeel leiderschap. We doen dit door kleine stukjes theorie te behandelen en deze meteen toe te passen in actieve werkvormen zoals rollenspellen. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met uitdagingen waar jij in je dagelijks functioneren vaak mee in aanraking komt. Dit zorgt ervoor dat je kennis en vaardigheden die je op doet tijdens de training de volgende dag al kunt toepassen op je werk.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn o.a.:

  • Het inschatten van taakvolwassenheid bij medewerkers
  • De instruerende, stimulerende, overleggende en delegerende stijl
  • Inschatten van bekwaamheid en bereidheid van anderen
  • Inspireren van medewerkers om het beste uit zichzelf te halen
  • Losmaken van positieve energie bij medewerkers
  • Je non-verbale communicatie afstemmen op een leiderschapsstijl
  • De inzet van humor in leiderschap

Na de Training Situationeel Leiderschap:

Kun je situationeel leiderschap direct (nóg) better toepassen in de dagelijkse praktijk. Je bent in staat om het beste uit je medewerkers te halen vanuit een positieve insteek. Vergroot je invloed en inspireer en motiveer je medewerkers. Je zult zien dat leiding geven je minder energie kost, terwijl de impact die jij en je team maakt groter wordt.

Voor wie is deze training?

De training situationeel leiderschap is bedoeld voor leiders, managers, maar ook voor medewerkers die erin geloven dat situationele leiderschapsvaardigheden positief kunnen bijdragen aan jezelf of aan je organisatie. De training kan zowel incompany als bij ons op locatie worden verzorgd.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en mogelijkheden. We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie over beschikbaarheid?

Bel: 030-2072117

Thema's

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en mogelijkheden. We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie over beschikbaarheid?

Bel: 030-2072117

Docenten

Veelgestelde vragen

Tarieven zijn afhankelijk van de groepsgrootte, doelgroep en het onderwerp. Lezingen zijn tussen de € 1.995 en € 2.995.

Bart werkt voor trainingen samen met een team van trainers, zodat we altijd een programma kunnen maken dat aansluit bij jullie wensen en budget.

Neem contact op voor de mogelijkheden; we denken graag met je mee.

Alle lezingen worden volledig aangepast aan de situatie van uw organisatie. Het is zelfs mogelijk om een lezing 100% op maat te maken.

Een lezing duurt meestal 45 - 60 minuten.

Indien gewenst kan een lezing ook langer duren: Bart geeft o.a. seminars voor bedrijven die een of twee dagen duren.

Bart heeft 20 jaar podiumervaring, waarvan 10 jaar als entertainer. Hij heeft trainingen en lezingen gegeven voor 5 tot 5.000 personen. "Op het podium staan is als ademen' aldus Bart.

Jazeker! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Nee, Bart geeft geen korting op lezingen of trainingen op twee uitzonderingen na;

Korting voor zorg en onderwijs
Organisaties uit de zorg of in het onderwijs krijgen € 500 korting bij lezingen tot 100 medewerkers / deelnemers. Bart heeft een hart voor zorg en onderwijs en maakt daar graag een verschil.

Korting bij kleine groepen
Is de groep kleiner dan 35 personen? Neem dan contact op voor een prijs op maat.

Nee, helaas. Daarvoor zit mijn agenda te vol.

Referenties

Investering

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en mogelijkheden. We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie over beschikbaarheid?

Bel: 030-2072117

Training Situationeel leiderschap

Wil jij meer informatie over een training situationeel leiderschap? We helpen je graag verder.

Neem vrijblijvend contact op

Manon Companjen
Tel: 030-2072117

Boteyken 193-11
3454PD De Meern

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

"*" geeft vereiste velden aan

  Keuze training
 
Contactgegevens
Geslacht
Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.