Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Salescursus

Zou je meer resultaat uit je verkoop willen halen? Vind je het prettig om te achterhalen wat de wensen en behoeften van je klanten zijn? Of je nu leidinggevende van een verkoopteam bent of eigen ondernemer; voor iedereen is deze Salescursus een echte aanrader. Je leert nog beter mee te denken met je klanten en hen te overtuigen van jouw product of dienstverlening.

Jouw verkoopvaardigheden zichtbaar verbeteren

In de Salescursus leer je vol overtuiging een oplossing aan je klanten aan te bieden, waar zij direct mee geholpen zijn. Dat komt omdat onder andere jouw verkoopvaardigheden zienderogen toenemen. Klanten willen dat verkopers hen adviseren en hun problemen oplossen. Na de Salescursus weet je welke vragen je moet stellen, zodat je klant merkt dat je echt in hem geïnteresseerd bent.

Voor resultaat gericht verkopen moet je vertrouwen hebben

Vertrouwen in jezelf en je producten en/of dienstverlening is de basis voor goede verkoop. Daarom vind je in de Salescursus veel terug wat hierop gebaseerd is. Als jij de kracht van jouw product weet en de zogenoemde unique selling points kunt benoemen, sta je sterker in het verkoopgesprek. Vol zelfvertrouwen loopt het verkopen dan op rolletjes.

Gespreksvaardigheden leggen de basis voor een goed verkoopgesprek
Naast het communicatiemodel leer je alles over het positief beïnvloeden van jouw klanten, zonder dat je hen manipuleert. Een klant moet immers oprecht een keuze kunnen maken. Naast gesprekstechnieken ga je in de Salescursus ook aan het werk met verkoopmethoden en vraagtechnieken. Zonder vragen aan je klant te stellen, kom je er namelijk niet achter wat zijn wens en behoefte is. Vervolgens moet je goed kunnen luisteren. Op die manier kom je er daadwerkelijk achter, wat jouw klant precies zoekt.

Met verkoopargumenten de klant overtuigen
Jouw kracht ligt straks in het feit dat jij met de juiste verkoopargumenten de klant kunt overtuigen. De positieve kanten van jouw product zet je om in mooie klantvoordelen. In de Salescursus ga je hiermee oefenen, zodat je in praktijk overtuigend en betrouwbaar overkomt. Klanten hebben voornamelijk interesse in wat je hen allemaal te bieden hebt. Het is aan jou om de koopbehoefte op te wekken en goed in te spelen op de koopsignalen van de klant.

Vergeet niet om naar een verkooporder toe te werken

Gedurende de Salescursus leer je ook alles over de verkoopafronding. In deze fase vind je het belangrijkste onderdeel van een verkoopgesprek. Het moet jouw doel zijn om klanten te winnen en hen voor langere tijd te behouden. Daarom leer je op een prettige manier het verkoopgesprek af te ronden, waarbij ook de klant met een tevreden gevoel naar huis gaat.

Neem vrijblijvend contact op