Meer informatie over een training projectmanagement?
Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Training Projectmanagement

Ben je al bekend met projectmatig werken, maar wil je meer structuur en sturing in je aanpak aanbrengen? Voor iedereen die dit belangrijk vindt in projecten, is de training Projectmanagement uitermate geschikt. Als ondernemer of projectleider is het logisch dat je waarde hecht aan goede samenwerking. Dan komt actuele en inhoudelijke kennis van projectmanagement goed van pas. Maar de training Projectmanagement is ook geschikt voor leidinggevende met zelfstandige projectverantwoordelijkheid en medewerkers die deeltaken op het gebied van projectmanagement vervullen.

Projectmanagement van A tot Z

Tijdens de training Projectmanagement maak je in korte tijd kennis met alle facetten van projectmanagement en de verschillende methodieken en vaardigheden. Van de voorbereiding tot de afronding van een project en van het plannen van activiteiten tot aansturen van medewerkers. Projectmanagement is nog meer. Je krijgt alles te weten over taken en verantwoordelijkheden binnen projecten, de omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn en wat fasering voor wonderen doet bij projectmanagement.

Beheersing van projecten als krachtig middel

Projectmatig werken lijkt gemakkelijk, maar vormt echt een vak apart. Je hebt bovendien altijd met beheersing van het project te maken, of het nu om een groot, klein, intern of extern project gaat. Gedurende de training Projectmanagement krijg je inzicht in de beheersingsaspecten die ook wel de GOKIT-factoren heten. Het draait namelijk altijd om Geld, de Organisatie van het project, de Kwaliteitsbewaking, Informatieverschaffing en de Tijd die je hebt om het project te voltooien.

Risico’s gevaarlijk? Nee hoor, kwestie van incalculeren
Iedereen heeft wel eens met projecten te maken en het moet altijd binnen een bepaalde tijd af. Vooraf is het moeilijk om definitief te bepalen wat het eindresultaat gaat opleveren. Soms moet je risico’s nemen. Tijdens de training Projectmanagement staat het ‘wat … als’ principe centraal en leer je wat te doen als het allemaal nét iets anders verloopt gedurende een project. Door er vooraf al rekening mee te houden, kom je minder voor verrassingen te staan en kun je sneller ingrijpen en bijsturen.

Met professionele aanpak het beste resultaat

In de training Projectmanagement krijg je achtergrondinformatie over hoe je het beste in teamverband kunt werken. Het draait niet alleen om de structuur en fasering, maar het gaat ook om de volledige beheersing. Hoe werk je samen, hoe ga je om met andere ideeën van teamleden en tegenwerking om, hoe spreek je anderen op een correcte manier aan? Tijdens de training ontwikkel je vaardigheden om effectief invulling te geven aan jouw rol als projectmanager. Alleen met een professionele aanpak heeft het project een mooie kans van slagen.

Neem vrijblijvend contact op