Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Training Presenteren

Is het noodzakelijk dat je wel eens een presentatie moet houden en verwacht het publiek dat jij als ondernemer of leidinggevende dit feilloos uitvoert? Voel jij je dan erg ongemakkelijk en breekt het zweet je uit? Weet je niet wat je moet vertellen en hoe je overtuigend kunt overkomen? Denk er dan over om de training Presenteren te volgen. Gegarandeerd dat je na deze training vol zelfvertrouwen een groep te woord kunt staan.

Presenteren leer je voornamelijk door te doen

Allereerst is het belangrijk dat je goed leert hoe jij j moet voorbereiden op het geven van een presentatie. Tijdens de training Presenteren is hier veel aandacht voor. Ook ga je oefenen in de groep en kijk je naar andere presentaties. Jullie zijn elkaars kritisch publiek en heus, hoe vaker je presenteert hoe gemakkelijker het je afgaat. Je krijgt intensieve begeleiding in een kleine groep gelijkgestemden. Je leert door te horen wat anderen van je presentatie vonden.

Presenteren zonder angst en onzekerheid

Kom je niet altijd goed uit je woorden en voel jij je onzeker over hetgeen je te vertellen hebt? Je hoeft echt geen twijfel te hebben over je uitstraling. Gedurende de training Presenteren krijg je zoveel technieken aangereikt dat de angst en onzekerheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het resultaat? Een krachtige en overtuigende presentatie waar jijzelf volledig achterstaat. Wanneer jij presenteert vanuit je authenticiteit, dan zal jouw publiek daar enthousiast op reageren.

Maak een onvergetelijke indruk tijdens je presentatie
Nu heb je wellicht de angst dat jij nooit een routinier op het podium gaat worden. Door alle oefeningen die in de training Presenteren aan bod komen, ga jij steeds gemakkelijker presenteren. Dat geeft jou zelfvertrouwen en voor je het weet maak jij een onvergetelijke indruk op je publiek. In het begin ben je misschien wat onwennig, maar gaandeweg de training voelt het presenteren als een tweede natuur.

Stem je presentatie af op de doelgroep
Inhoudelijke afstemming van je presentatie zorgt ervoor dat je publiek geboeid is van het begin tot het einde. Daarom ga je in de training Presenteren oefenen hoe jij jouw verhaal aantrekkelijk maakt voor de toehoorders. Zo houd jij je publiek van begin tot einde betrokken bij jouw verhaal. Ook ga je werken aan je non-verbale communicatie. Hoe beweeg je, welke gezichtsuitdrukking heb je en op welke manier gebruik jij je stem?

Handige hulpmiddelen maken jouw presentatie nog sterker

Naast jouw non-verbale uitstraling helpen ook handige hulpmiddelen als een PowerPoint of Prezie presentatie, flipover of whiteboard. Door dit soort hulpmiddelen te integreren, komt je presentatie professioneel over. In de training Presenteren leer je alle fijne kneepjes.

Neem vrijblijvend contact op