Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Training Doeltreffend Delegeren

Wil je als ondernemer vaak zelf alle touwtjes in handen houden en vind je het niet prettig om taken uit handen te geven? Ben je leidinggevende en herken je deze eigenschap? Heb je vaak te weinig tijd om je te focussen op de grote, belangrijke klussen? Ben je een controlefreak en vind je het moeilijk om erop te vertrouwen dat anderen hun werk goed uitvoeren? De training Doeltreffend Delegeren kan je helpen om inzicht te krijgen in je eigen handelen en je overtuigingen.

Vertrouwen geven aan je omgeving werkt motiverend

Allereerst leer je tijdens de training Doeltreffend Delegeren de juiste balans te vinden tussen zelfcontrole houden en het geven van vertrouwen aan mensen in je omgeving. Het gaat erom dat je anderen het vertrouwen geeft de taken te voltooien, terwijl je zelf op een respectvolle manier grip houdt op het proces. Je leert hoe je jouw medewerkers goed kunt inschatten op niveau. Door ze te betrekken bij projecten en mee te laten denken bij besluitvorming, krijgen zij vertrouwen. Elke mate van verantwoordelijkheid werkt bovendien motiverend.

Delegeren heeft alles te maken met timemanagement

Wanneer je alles naar je toetrekt, houd je weinig tijd over. In de training Doeltreffend Delegeren ga je werken aan bewustwording van je eigen tijdsbesteding. Als je inzicht hebt in je individuele tijdvreters, dan kun je namelijk effectiever en efficiënter werken en heb je meer bewegingsvrijheid. Je leert werk over te dragen aan collega’s of medewerkers die hier voldoende capabel voor zijn. Zodoende ben jij in staat om je beter te concentreren op de grote lijnen binnen je organisatie.

Opvolging van gemaakte afspraken door delegatiegesprek
Na de training Doeltreffend Delegeren weet je precies waar nieuwe mogelijkheden voor medewerkers en/of collega’s liggen en weet je duidelijke verwachtingen te scheppen. Samen met die ander ben je in staat om heldere afspraken te maken en om gerichte instructie te geven. Het vertrouwen neemt alleen toe, wanneer je afspraken maakt voor tussentijdse evalueren en eventuele bijsturing.

Voorwaarden waar je mee te maken krijgt

Realiseer je dat door delegeren je bepaalde verantwoordelijkheid met anderen gaat delen. Het toekennen van autoriteit werkt alleen goed, als je een duidelijke begrenzing aangeeft. Dat je bovendien de juiste medewerker kiest om aan te delegeren, is een andere voorwaarde. Ook moet deze medewerker ervoor open staan om (tijdelijk) taken van jou over te nemen. Voor al deze facetten is voldoende aandacht gedurende de training Doeltreffend Delegeren.

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op