Meer informatie over een training creatief denken? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking
  • korte workshop tot meerdaagse training

Training Creatief Denken

De mens is in zijn kern een creatief wezen. Onze geest en onze hersenen bieden dan ook een eindeloze bron van mogelijkheden om nieuwe dingen te scheppen, om creatief te denken. Dit komt doordat we van kind af aan hebben geleerd te associëren; associatiereeksen zijn dan ook de basis van creatief denken.

Doordat we hebben geleerd om verbanden te leggen, kunnen we de wereld om ons heen begrijpen. Nieuwe verbanden leggen schept creativiteit en creativiteit schept nieuwe mogelijkheden.

Buiten de kaders denken en creatief problemen oplossen

De kracht van de verbanden die we leggen, is direct onze valkuil. Doordat bestaande denkbeelden veilig zijn, houden we onszelf vaak tegen om buiten deze kaders te denken. Dit gaat uiteindelijk ten koste van groei en persoonlijke effectiviteit.

Tijdens deze training workshop creatief denken maakt Bart de toeschouwers op interactieve en vermakelijke wijze bewust van de vaste denkpatronen en doet hij een handreiking om deze te doorbreken. De training is een geweldig instrument om creatief denken te stimuleren. De deelnemers zullen zien dat ze meer kunnen bereiken dan ze aanvankelijk dachten.

Interactieve training creatief denken

Op interactieve wijze worden de toeschouwers geprikkeld om na te denken over de eigen kaders. De training is een interactieve mix van theorie en interactie waarbij theoretische kaders en uitdagende opdrachten worden gebruikt om creatief denken in al zijn facetten uit te leggen.

1. Meer dan creatief denken alleen
Een training creatief denken gaat niet alleen over het leren van creatief denken, maar ook over welke ondersteunende voorwaarden van belang zijn om creatief te leren denken. Ontspanning, plezier en kennis zijn belangrijke voorwaarden voor een goede workshop.

2. Bewust worden
Creatief denken begint bij bewustwording van de eigen denkkaders. Als je begrijpt dat je doorgaans altijd  in een kringetje denkt snap je hoe je hieruit kan stappen.

3. Humor en inspiratie
Om nieuwe patronen aan te maken in de hersenen (neuroassociaties) is het zeer belangrijk dat er een omgeving is gecreëerd waarin mensen ontspannen. Humor is wat mij betreft een essentieel onderdeel hiervan. De hormoonbalans in de hersenvloeistof is dan in optimale conditie: een must om te leren.

Korte workshop of meerdaagse training – Op maat gemaakt

Tijdens een creatief denken workshop gaan we interactief aan de slag om denkkaders en denkpatronen te doorbreken. De deelnemers worden geprikkeld om buiten hun denkkaders te denken. Raak geïnspireerd en doe gewoon mee!

De training creatief denken is een interactieve mix van mindmappen, oefeningen en theoretische kaders die blijven. De inhoud van de training wordt afgestemd naar de wensen van het team en de organisatie.

Neem vrijblijvend contact op