Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

Training Creatief Denken

Zit je als leidinggevende of ondernemer wel eens vast in bepaalde denkpatronen? Stagneren hierdoor leuke creatieve ideeën? Wil je leren hoe je creativiteit kunt stimuleren? Zou je handige technieken te weten willen komen, waarmee je jouw creatief denkproces kunt stimuleren? In de training Creatief Denken krijg je antwoord op al dit soort vragen en ga je aan het werk met praktische opdrachten.

Brainstormtechniek om zoveel mogelijk ideeën te creëren

In de training Creatief Denken komen verschillende brainstormtechnieken aan de orde. Het gaat er namelijk niet om dat je meteen kwalitatief goede ideeën verzamelt, maar het draait voornamelijk om de hoeveelheid. Hoe meer jij je gedachten de vrije loop laat gaan, hoe meer creativiteit je in je hersenen losschudt. In elke situatie is het op die manier mogelijk om creativiteit aan te wakkeren.

Allerlei handige technieken leiden tot een hoger creativiteitsniveau

Wist je dat je in diverse situaties verschillende handige technieken kunt inzetten die tot creativiteit leiden? Tijdens de training Creatief Denken leer je eenvoudige tools om heel veel ideeën te genereren. Vaak stagneert ons brein en komen we niet verder in onze creativiteit. Zodoende dat je technieken krijgt aangereikt om deze vaste denkpatronen te doorbreken.

Mindmappen; een simpele manier voor oproepen van creativiteit
Door met mindmappen te werken leer je op eenvoudige wijze al jouw creatieve ideeën vast te leggen. Je ziet direct in 1 oogopslag wat er allemaal mogelijk is en het stimuleert om verder de denken. Deze simpele werkwijze neemt een belangrijke plek in tijdens de training Creatief Denken. In een kort tijdsbestek krijg je zo een helder overzicht van complexe vraagstukken en kom je tot nieuwe inzichten.

Stel jezelf vooral veel vragen
Wist je dat het niet zo handig is om direct met een lastig vraagstuk aan de slag te gaan? Dat lijkt een praktische oplossing, maar het stagneert je creativiteit. Het is namelijk veel beter om het even te laten rusten en dan eerst te starten met het stellen van vragen. Daarom is er in de training Creatief Denken veel aandacht voor de vragen die jij jezelf zou kunnen stellen. Zo kom je tot andere inzichten en creatieve oplossingen.

Weg met al jouw veronderstellingen

Als je vooraf al aannames hebt gemaakt, dan is het een hele klus om hier later vanaf te komen. Veronderstellingen blokkeren alle creativiteit in het menselijk brein. Daarom leer je in de training Creatief Denken hiervan los te komen. Veel van deze beperkingen leg jij jezelf namelijk op en komen niet overeen met de werkelijkheid. In deze inspirerende training ga je ontdekken dat er altijd meerdere wegen naar Rome leiden.

Neem vrijblijvend contact op