Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Training Assertiviteit

Ondanks dat je leidinggeeft of een bedrijf runt, vind je het soms knap lastig om voor jezelf op te komen. Zou je wat meer zelfvertrouwen willen hebben? Wil je in het openbaar ook eens je eigen mening en ideeën naar voren brengen? Voel jij je ongemakkelijk om uit eigen beweging argumenten te geven? Ga je meningsverschillen het liefste uit de weg? Denk er dan over na om de training Assertiviteit te volgen. Je komt dan achter de oorzaken van jouw gedrag en leert handige tips & tricks die jou assertiever zullen maken.

Basisgedragingen zitten van nature in elke mens

De ene persoon is van nature haantje de voorste, terwijl de ander zich meer bescheiden opstelt. Elke mens heeft eigen basisgedragingen die van nature aanwezig zijn. Door de training Assertiviteit krijg je inzicht in al deze basisgedragingen. Je gaat beter snappen hoe het komt, dat je in situaties op een bepaalde manier kunt reageren.

Assertief gedrag kun je wel degelijk aanleren

De training Assertiviteit is er voor iedereen die moeite heeft met het opkomen voor zichzelf. Je leert op een respectvolle en zelfverzekerde manier je mening te geven. Jouw ideeën doen er ook toe. Daarom is het fijn dat je dit tijdens gesprekken of in vergaderingen op een heldere manier kunt overbrengen. Assertief gedrag is goed te leren; je hebt alleen even een duwtje in de rug nodig.

Weerstand en conflictsituaties hoef je niet meer te mijden
Er is niets vervelender dan weerstand van collega’s en/of medewerkers te ervaren. In de training Assertiviteit ga je hiermee aan de slag. Je leert hoe je het beste kunt reageren in dit soort situaties. Zodoende ga je dit niet meer uit de weg gaan, maar open je de deur voor goede gesprekken. Wist je dat een conflictsituatie meestal begint door zwijgen en dingen niet uit te spreken? Communicatie is de basis voor een goede verhouding met de mensen om je heen.

Met meer zelfvertrouwen steviger in je schoenen staan

In de training Assertiviteit versterk jij je zelfvertrouwen en ben je in staat om met meer overtuigingskracht voor jezelf op te komen. Daardoor ga je ontspannen om met lastige situaties. Ook jij hebt het recht om je eigen keuzes te maken. Als je weet wat jou in je gedrag belemmert, kun je hieraan werken. Zodoende dat er in de training Assertiviteit veel aandacht is voor praktische oefeningen en stel je aan het einde van de training een persoonlijk ontwikkelplan op.

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op