Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Training Agile werken

Werk je als product- of projectmanager of in een ontwikkelteam? Vind je het als leidinggevende of ondernemer belangrijk dat budgetten toereikend zijn en dat planningen niet overschrijden? In de training Agile Werken ontdek je alle mogelijkheden van deze praktische werkwijze. Agile wordt ook wel Scrum genoemd en betekent letterlijk ‘lenig’ en ‘behendig’. Het is een softwareontwikkeling, die in korte overzichtelijke perioden plaatsvindt.

Toegevoegde waarde door projectmatig werken

Wanneer jij gelooft in het feit dat een projectsucces bestaat uit de combinatie van mensen en een juiste aanpak, dan is de training Agile Werken een mooie aansluiting. Je leert namelijk alles over succesvol in projecten werken, want Agile levert direct een toegevoegde waarde binnen jouw organisatie. Met alle kennis en vaardigheden op zak heb je de juiste tools om projecten eens op een andere manier aan te pakken.

Tijd is geld; daarom is een strakke planning onmisbaar
In het zakenleven en vooral in projecten waarin softwareontwikkeling centraal staan, heb je altijd met budget en middelen te maken. Tijd is geld, dus als een project uitloopt dan gaan de kosten omhoog. Door de training Agile Werken leer je de planning goed na te leven, waardoor de kosten beheersbaar zullen blijven. Ook ga je aan de sla om vooraf de eisen van projecten in detail te definiëren. Daardoor ben je sneller in staat bij te sturen.

Samenwerking is de basis voor Scrum (Agile) werken

Agile is een flexibele manier om (software)producten te ontwikkelen en vindt altijd plaats in combinatie met ‘Scrum’. Wist je dat deze term afkomstig is uit rugby? Net als bij deze sport is samenwerking onontbeerlijk. Ook bij Agile (Scrum) softwareontwikkeling staat de samenwerking namelijk centraal.

Een sprintje trekken? Daardoor kun je snel tussentijdse doelen behalen

Bij de training Agile Werken kom je alles te weten over zogenoemde ‘sprints’; korte tijdsbestekken die jouw project naar het einddoel leiden. Het gaat om afgebakende perioden in vaste onderdelen, waarin je streeft naar deelresultaten. Elke sprint duurt telkens even lang. Afhankelijk van het project zit daar meestal 1 tot 4 weken tussen. Ook bestaan sprints uit vaste onderdelen en volgen zij elkaar direct op.

Werken met multidisciplinair team één van de voordelen van Agile
Tijdens de training Agile Werken kom je achter de kracht van een multidisciplinair team. Elke betrokkene heeft zijn eigen specialiteit én eigen verantwoordelijkheid. Gedurende de training Agile Werken leer je ook hoe je bijvoorbeeld valkuilen kunt voorkomen in deze samenwerking. Je gaat aan de slag met praktijksituaties en -voorbeelden.

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op