Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Aanvullende informatie
  • op maat gemaakt voor jullie organisatie
  • inclusief telefonische voorbespreking

7 Habits Workshop

Maak kennis met de eigenschappen van effectieve leiders en zet de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling én in je carrière. De 7 Habits Workshop is gebaseerd op de bestseller The 7 Habits of Highly Effective Peoplevan Stephen R. Covey … maar dan praktisch en concreet ingestoken. Je leert de principes van effectief leiderschap kennen, maar vooral ook hoe je ze toe kunt passen in de praktijk. Want je leert jezelf die gewoonten niet aan door een boekje te lezen. Nee, je kunt ze alleen aanleren door ze te ervaren. Door te oefenen. Door te doen.

In de interactieve workshop geven we je daarom concrete handvatten, tips en adviezen waarmee je je die gewoonten eigen maakt. Zodat je je persoonlijk leiderschap naar een hoger plan kunt tillen en het maximale uit jezelf kunt halen. Zowel zakelijk als privé. Iedere dag opnieuw. Deelnemers krijgen hands-on ervaring met de principes uit het boek, wat leidt tot een hogere productiviteit, betere communicatie, sterkere relaties, meer invloed en de ontwikkeling van een focus op zaken die er écht toe doen. Kortom, een workshop met een hoge return on investment.

De 7 eigenschappen die aan bod komen

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap zijn beproefde principes die miljoenen managers en leidinggevenden hebben geholpen om prioriteiten te stellen, beter samen te werken, resultaatgericht te denken en een goede balans in hun leven te vinden. Het aanleren van de gewoonten van effectieve personen is nu belangrijker dan ooit, want de dag van vandaag staat bol van afleidingen en veranderingen. In de 7 Habits workshop komen daarom de volgende eigenschappen en principes aan bod:

Wees proactief

Een proactieve houding is de basis. De mindset die je moet hebben om de overige gewoonten te aan te leren. Het houdt in dat we je bewust maken van je omgeving om te kijken waar je invloed op kan uitoefenen én waar je verantwoordelijk voor kunt nemen. Je gaat je richten op datgene wat voor jou belangrijk is.

Start met het eind in gedachten

Deze tweede gewoonte draait om het ontwikkelen van een visie. Met het stellen van het uiteindelijke doel om te bepalen waar je wilt zijn. Daarmee kun je alles wat je doet evalueren om te bekijken of het echt belangrijk is. Of het bijdraagt aan het behalen van dat doel. Zo is iedere stap die je neemt er eentje in de goede richting.

First things first

Effectief leiderschap draait om prioriteiten stellen. Om de belangrijke zaken op de eerste plek te zetten. Tijdens de 7 Habits workshop leren we je manieren om die zaken te onderscheiden van andere, minder belangrijke kwesties. Zodat je je focus en energie kunt richten op het behalen van de eerder gestelde doelen.

Denk win-win

In de training krijg je praktische adviezen waarmee je een win-win situatie leert na te streven. Een toestand waarbij iedereen tevreden is en beter samen kan werken. Bovendien draagt het bij aan je vermogen om conflicten keurig op te lossen. Effectief leiderschap in een notendop.

Eerst begrijpen, dan begrepen worden

Voordat je als manager of leidinggevende advies geeft, oplossingen bedenkt of onderhandelt, moet je proberen om die gesprekspartner eerst te begrijpen. We leren je hoe je luistert. Naar hun woorden én naar hun lichaamstaal, waardoor je hun motieven kunt begrijpen en die eerdere win-win situatie makkelijker kunt bereiken.

Synergie creëren

1+1=3. Het geheel is groter dan de som der delen. Het creëren van synergie opent nieuwe deuren. Nieuwe alternatieven, creatieve oplossingen en nieuwe mogelijkheden. De vruchten van effectief leiderschap. In de workshop gaan we hier dieper op in.

De zaag scherp houden

Een zaag is past effectief gereedschap als-ie scherp is. En jij dus ook. Daarom moet je af en toe de tijd nemen om jezelf mentaal en fysiek weer te vernieuwen. We geven je daarom handige tips en tricks waarmee je je energiebalans op peil weet te houden.

Resultaten van de 7 Habits workshop

Na de 7 Habits workshop ben je in staat om:

  • je te focussen op dingen die belangrijk zijn én waar je invloed op uit kunt oefenen
  • om prioriteiten te stellen en initiatief te nemen
  • beter te communiceren met medewerkers en klanten
  • sterkere relaties aan te gaan
  • en principes toe te passen die tot een goed gebalanceerd leven leiden

We geven de 7 Habits Workshop incompany en op maat gemaakt. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en ontdek de kracht van de 7 eigenschappen voor effectief leiderschap!

Neem vrijblijvend contact op