Stephen Covey was een van de meest bekende en gerespecteerde managementdenkers. Hij schreef het boek ‘The 7 Habits of Highly Effective People’ en heeft daarmee ook vandaag de dag nog altijd veel invloed op de ontwikkeling van personen. Het boek werd in 38 talen vertaald en staat op de lijst van best verkochte non-fictie boeken in Amerika. Het Amerikaanse tijdschrift besloot om onder andere die reden Stephen Covey op de lijst met 25 meest invloedrijke Amerikanen te zetten.

7 gewoonten van Stephen Covey

Het boek van Stephen Covey vormt als het ware een bijbel voor managers, waardoor je hier in je persoonlijke ontwikkeling eigenlijk niet omheen kunt. We zetten de 7 principes hier in ieder geval voor je op een rij:

  • Wees proactief
  • Begin met het doel voor ogen Belangrijke zaken eerst
  • Denk altijd in termen van win-win
  • Probeer eerst te begrijpen en dan begrepen te worden
  • Werk synergetisch – twee weten er meer dan een
  • Houd de zaag scherp

Zet zelf altijd de eerste stap, maar nooit zonder eerst een doel voor ogen te nemen. Breng prioriteit aan in de werkzaamheden die je voor de boeg hebt en probeer zoveel mogelijk naar win-win situaties te zoeken. Zorg ervoor dat je de situatie zelf goed begrijpt, zodat je dit helder op anderen over kunt brengen. Probeer de samenwerking te zoeken om samen tot resultaat te komen en blijf altijd kritisch, om de zaag scherp te houden.

Werk je volgens de 7 gewoonten van Stephen Covey? Dan kun je rekenen op een succesvolle persoonlijke ontwikkeling. In 2004 besloot hij hier overigens een achtste eigenschap aan toe te voegen. Hij schreef zelf: ‘Ontdek je eigen stem, draag deze uit en help ook anderen hun eigen stem te ontdekken en uit te dragen. Dit maakt dat je het beste in jezelf naar boven haalt en zo de meeste creativiteit, kracht en resultaten boekt’.

Kijk goed naar jezelf

Stephen Covey was volledig overtuigd van de persoonlijke ontwikkeling door vooral goed naar jezelf te kijken. Ga na wie je bent en wat je wilt bereiken in je leven, om meer tevreden en succesvol van dat leven te genieten. Het succes meet je uiteraard niet in geld of status, maar door goed te kijken naar hoeverre je erin geslaagd bent om je eigen doelen te bereiken. Wil je meer weten over Stephen Covey, of volgens deze principes aan jezelf werken? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *