Meer informatie over een spreker zorg?
Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Spreker voor de zorg

Hoe zorg je ervoor dat je iedere dag met plezier en enthousiasme naar je werk komt? Hoe ga je om met werkdruk en administratielast? En wat is ervoor nodig om positief om te gaan met alle veranderingen in de zorg? Over deze en andere onderwerpen spreekt Bart in de zorg.

Van werkstress naar werkplezier

‘Pfff… het lijkt wel alsof ik hier alleen nog maar voor de administratie werk.’ Een veelgehoorde uitspraak binnen de zorg s. Waarom ben je eigenlijk in de zorg gaan werken? Waarschijnlijk omdat je graag met mensen werkt, iets wilt bijdragen aan deze maatschappij of je kennis, kunde en ervaringen wilt inzetten voor anderen. Wellicht is dit waar het leven om draait; relatie. De uitdaging is alleen dat onze maatschappij veelal wordt gestuurd op prestatie: tijd en geld. En dus zijn er zorgsystemen, is er kwaliteitsregistratie, moeten resultaten gemeten worden en is er allerlei administratie waaraan moet worden voldaan. En dat kan zorgen voor het ervaren van werkdruk.

Professionele én persoonlijke ervaring in de zorg

Al een aantal jaren geef ik trainingen en presentaties binnen de zorg.  Over persoonlijk leiderschap, balans houden en buiten de kaders denken. Wat mij iedere keer weer raakt is de passie van de medewerkers. En het conflict tussen willen zorgen voor cliënten en alles wat er ‘moet’ gebeuren. En dat kan ervoor zorgen dat je negatief wordt of uit balans raakt. Dit heb ik van dichtbij meegemaakt. Mijn vrouw heeft jarenlang als logopedist gewerkt. Tot de organisatie veranderde. Minder budgetten. Minder uren. Even veel cliënten. En de passie bleef.  Tot ze een behoorlijke burnout kreeg. Drie jaar en een nieuwe opleiding later heeft ze weer volop energie. Haar proces is mijn inspiratie voor deze inspiratiesessies. Interactief, persoonlijk en met humor.

Mogelijke onderwerpen spreker zorg:

– minder werkstress, meer werkplezier
– verandering van sturende rol naar coachende rol
– omslag naar regieverpleegkundigen
– moeten voldoen aan de eisen van de inspectie
– anders kijken, denken en doen
– hoeveelheid administratie / plezier houden in je werk

Inspiratiesessie met humor en interactie

Mijn inspiratiesessies zijn een combinatie van persoonlijke verhalen, inspirerende metaforen en interactieve oefeningen. Soms confronterend, meestal met humor en altijd zorgend voor verbinding.

Informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact op