Spreker voor het onderwijs

Inspirerende spreker met ervaring in het onderwijs.

  • Humor en interactie
  • 20 jaar podium-ervaring
  • Motivatie, samenwerking en verandering

Spreker voor het onderwijs

Hoe zorg je ervoor dat je iedere dag met enthousiasme en passie op je werk verschijnt? Wat maakt het verschil tussen uitgeblust raken of gepassioneerd blijven als docent, IB’er of ondersteuner? En hoe hou je je leerlingen gemotiveerd als je moet concurreren met hun iPhone? Over deze en andere onderwerpen spreekt Bart in het onderwijs.

Meer werkplezier: blijven werken met passie

Het onderwijs verandert continu. Klassen worden groter, uitstroom wordt lager en dan hebben we het nog niet over de door de onderwijsinspectie verplichtte administratie. Hoe ga je om als er dingen binnen je organisatie veranderen? Blijf je tegen de stroom in zwemmen of laat je je meedrijven en kies je zelf hoe je tegen de veranderingen aankijkt?

Tijdens deze presentatie vertelt Bart waarom hij vroeger zelf een ‘uitdagende’ leerling was in het onderwijs en hoe je plezier houdt in je werk in een omgeving die in verandering is. De presentatie is een combinatie van humor, herkenbare anekdotes en interactie.

Mogelijke onderwerpen:

– passend onderwijs: omgaan met speciale leerlingen
– omgaan met veranderingen in vmbo / mbo keuzeprofielen
– hoe motiveer ik mijn leerlingen?
– plezier houden in je werk
– omgaan met werkstress, behouden van werkplezier

Inspiratiesessie met humor en interactie

Mijn inspiratiesessies zijn een combinatie van persoonlijke verhalen, inspirerende metaforen en interactieve oefeningen. Soms confronterend, meestal met humor en altijd zorgend voor verbinding.

 


Bart heeft onder andere gewerkt voor:

 

 

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en mogelijkheden. We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie over beschikbaarheid?

Bel: 030-2072117

Thema's

Inspiratiesessie met humor en interactie

Mijn inspiratiesessies zijn een combinatie van persoonlijke verhalen, inspirerende metaforen en interactieve oefeningen. Soms confronterend, meestal met humor en altijd zorgend voor verbinding.

Lezing ‘Fluitend veranderen: werken met plezier’

Bekijk lezing

‘Pfff… het lijkt wel alsof ik hier alleen nog maar voor de administratie werk.’ of ‘We hebben nu wel een heel uitdagende leerling.’ Veelgehoorde uitspraken binnen het onderwijs. Waarom ben je eigenlijk in het onderwijs gaan werken? Waarschijnlijk omdat je iets wilt betekenen voor je leerlingen, iets wilt bijdragen aan deze maatschappij of je kennis, kunde en ervaringen wilt inzetten voor jongeren.

Wellicht is dit waar het leven om draait. De uitdaging is alleen dat onze maatschappij vaak wordt gestuurd op prestatie: tijd en geld. En dus zijn er systemen, moeten resultaten gemeten worden en is er allerlei administratie waaraan moet worden voldaan. En dat kan zorgen voor het ervaren van werkdruk. Tijdens de lezing over omgaan met veranderingen spreekt Bart over het verminderen van werkstress en het behouden van werkplezier.

Lezing ‘Hoe motiveer ik mijn leerlingen?’

Het passend onderwijs brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Hoe ga je om met ‘moeilijke leerlingen?’. En hoe zorg je ervoor dat je je leerlingen blijft motiveren? Bart spreekt uit ervaring en heeft een inspirerende lezing over het motiveren van je leerlingen.

“Ik was zo’n leerling waarvan je denkt… wat moeten we hiermee?” Als kind stond ik meer buiten de klas als in de klas. Menig docent heeft zich achter z’n oren gekrabbelt als ik weer eens voor m’n beurt praatte, de aandacht opeiste of ideeën had die over alles gingen, behalve over de lesstof.

Het Jenaplan onderwijs en laat het VSO bood uitkomst voor me: hier mocht ik experimenteren en mijn creativiteit verder ontwikkelen. Inmiddels ben ik 13 jaar gelukkig getrouwd, heb ik vier boeken geschreven en een succesvol bedrijf. Tijdens deze lezing vertel ik mijn persoonlijke verhaal en laat ik docenten zien wat de impact kan zijn van hun werk. Inspirerend.

Workshop ‘Minder druk, meer werkgeluk’

Als onderwijs professional heb je veel te doen. Leerlijnen, oudergesprekken, administratie… Soms kan dat overweldigend zijn. Tijdens de workshop ‘Minder druk, meer werkgeluk’ heeft Bart het over wat werkstress is en hoe je het kan voorkomen. Je ontdekt praktische handvatten om aan de slag te gaan met het verlagen van je werkstress en het verhogen van je werkgeluk. Interactief en inspirerend.

Workshop ‘Hoe motiveer ik mijn leerlingen?’

Heb je weleens een leerling in de klas gehad waarvan je dacht ‘hoe krijg ik die gemotiveerd?’. Wat je ook probeert, het lukt je niet om de jongere ‘aan’ te krijgen. Als je dat herkent en je wilt ontdekken hoe je jongeren kunt motiveren om het beste uit zichzelf te halen, dan is deze workshop een aanrader. Aan de hand van de logische niveaus van Bateson legt Bart van den Belt uit wat er gebeurt bij jongeren die niet gemotiveerd zijn en waar je het ‘aan-knopje’ kunt vinden. We gaan aan de slag met praktijk-casussen uit de groep zodat je het direct kunt toepassen in jouw praktijk.

Bart moedigt je aan om het verschil te zijn dat je zelf zou willen zien. Aan het einde van de inspiratiesessies heb je dan ook een aantal concrete tools in handen om op een andere manier met uitdagingen om te gaan.

Wil jij het beste uit jezelf te halen? Zorg dan dat je bij de sessies van Bart aanhaakt!

 

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en mogelijkheden. We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie over beschikbaarheid?

Bel: 030-2072117

Docenten

Veelgestelde vragen

Tarieven zijn afhankelijk van de groepsgrootte, doelgroep en het onderwerp. Lezingen zijn tussen de € 1.995 en € 2.995.

Bart werkt voor trainingen samen met een team van trainers, zodat we altijd een programma kunnen maken dat aansluit bij jullie wensen en budget.

Neem contact op voor de mogelijkheden; we denken graag met je mee.

Alle lezingen worden volledig aangepast aan de situatie van uw organisatie. Het is zelfs mogelijk om een lezing 100% op maat te maken.

Een lezing duurt meestal 45 - 60 minuten.

Indien gewenst kan een lezing ook langer duren: Bart geeft o.a. seminars voor bedrijven die een of twee dagen duren.

Bart heeft 20 jaar podiumervaring, waarvan 10 jaar als entertainer. Hij heeft trainingen en lezingen gegeven voor 5 tot 5.000 personen. "Op het podium staan is als ademen' aldus Bart.

Jazeker! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Nee, Bart geeft geen korting op lezingen of trainingen op twee uitzonderingen na;

Korting voor zorg en onderwijs
Organisaties uit de zorg of in het onderwijs krijgen € 500 korting bij lezingen tot 100 medewerkers / deelnemers. Bart heeft een hart voor zorg en onderwijs en maakt daar graag een verschil.

Korting bij kleine groepen
Is de groep kleiner dan 35 personen? Neem dan contact op voor een prijs op maat.

Nee, helaas. Daarvoor zit mijn agenda te vol.

Referenties

Referenties

En…..check! Een ieder luistert aandachtig naar Bart. Bart van den Belt is de spreker op de Spildag van Spilbasisscholen. Luisteren naar Bart vraagt om actieve deelname in dromen, denken en doen.Dromen over wat je wilt is de eerste stap om te gaan denken over wat je gaat doen! Vele voorbeelden, privé-gerelateerd, maken dat de sessie vanuit het hart met veel passie gegeven wordt.Je wordt meegenomen in een reis die ervoor zorgt dat je met nieuwe energie luistert naar jezelf en de ander. De inzichten die Bart meegeeft zijn verhelderend soms verrassend soms bevestigend. Bart, bedankt voor de zeer inspirerende woorden!
– Annelies Man, Spil basisscholen


Bart heeft op het Mill-HillCollege te Goirle gesproken tijdens onze faculteitsdag. Op een school waarbij er veel veranderingen en vernieuwingen in de kinderschoenen staan heeft Bart ons geïnspireerd en gemotiveerd om positief tegenover verandering te staan. Verandering brengt mooie dingen met zich mee! Dat zien wij nu allen in. Zowel het wetenschappelijke als het zeer persoonlijke aspect worden op een fantastische manier belicht, niet alleen door te luisteren maar ook door actieve deelname. De inspirerende sessie van Bart wordt regelmatig herbeleefd wanneer wij aan het vergaderen, discussiëren of innoveren zijn!
– Roel Derksen, voorzitter Faculteit Delta, MillHill College


Inspiratiesessie over verandering voor Reinaerde

Afgelopen vrijdag was een mooie en inspirerende dag vol verbinding, collegialiteit, informatie en diepgang, de prikkeling voor de teamvorming van het ambulante regionale team Utrecht is hiermee gezet. De lachende en inspannende gezichten zorgden voor voldoening, voor een aantal was de uitdaging duidelijk zichtbaar, maar we gaan deze verandering ‘fluitend’ met elkaar aan!’ ‘De middag was super leuk, wat een leuke gasten waren dat’ … was zomaar een reactie in de wandelgangen. – Nienke Gouman, manager ambulant team Reinaerde

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en mogelijkheden. We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie over beschikbaarheid?

Bel: 030-2072117

Spreker voor het onderwijs

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

We proberen binnen één dag een terugkoppeling te geven over beschikbaarheid.

Direct informatie? Bel: 030-2072117

Vul uw gegevens in:

"*" geeft vereiste velden aan

  Keuze training
 
Contactgegevens
Geslacht
Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.