Meer informatie over een spreker onderwijs?
Neem vrijblijvend contact op via: 030 – 200 10 20

Spreker voor het onderwijs

Hoe zorg je ervoor dat je iedere dag met enthousiasme en passie op je werk verschijnt? Wat maakt het verschil tussen uitgeblust raken of gepassioneerd blijven als docent, IB’er of ondersteuner? En hoe hou je je leerlingen gemotiveerd als je moet concurreren met hun iPhone? Over deze en andere onderwerpen spreekt Bart in het onderwijs.

Meer werkplezier: blijven werken met passie

Het onderwijs verandert continu. Klassen worden groter, uitstroom wordt lager en dan hebben we het nog niet over de door de onderwijsinspectie verplichtte administratie. Hoe ga je om als er dingen binnen je organisatie veranderen? Blijf je tegen de stroom in zwemmen of laat je je meedrijven en kies je zelf hoe je tegen de veranderingen aankijkt?

Tijdens deze presentatie vertelt Bart waarom hij vroeger zelf een ‘uitdagende’ leerling was in het onderwijs en hoe je plezier houdt in je werk in een omgeving die in verandering is. De presentatie is een combinatie van humor, herkenbare anekdotes en interactie.

Lezing ‘Fluitend veranderen: werken met plezier’

‘Pfff… het lijkt wel alsof ik hier alleen nog maar voor de administratie werk.’ of ‘We hebben nu wel een heel uitdagende leerling.’ Veelgehoorde uitspraken binnen het onderwijs. Waarom ben je eigenlijk in het onderwijs gaan werken? Waarschijnlijk omdat je iets wilt betekenen voor je leerlingen, iets wilt bijdragen aan deze maatschappij of je kennis, kunde en ervaringen wilt inzetten voor jongeren.

Wellicht is dit waar het leven om draait. De uitdaging is alleen dat onze maatschappij veelal wordt gestuurd op prestatie: tijd en geld. En dus zijn er systemen, moeten resultaten gemeten worden en is er allerlei administratie waaraan moet worden voldaan. En dat kan zorgen voor het ervaren van werkdruk. Tijdens de lezing over omgaan met veranderingen spreekt Bart over het verminderen van werkstress en het behouden van werkplezier.

Lezing ‘Hoe motiveer ik mijn leerlingen?’

Het passend onderwijs brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Hoe ga je om met ‘moeilijke leerlingen?’. En hoe zorg je ervoor dat je je leerlingen blijft motiveren? Bart spreekt uit ervaring en heeft een inspirerende lezing over het motiveren van je leerlingen.

“Ik was zo’n leerling waarvan je denkt… wat moeten we hiermee?” Als kind stond ik meer buiten de klas als in de klas. Menig docent heeft zich achter z’n oren gekrabbelt als ik weer eens voor m’n beurt praatte, de aandacht opeiste of ideeën had die over alles gingen, behalve over de lesstof.

Het Jenaplan onderwijs en laat het VSO bood uitkomst voor me: hier mocht ik experimenteren en mijn creativiteit verder ontwikkelen. Inmiddels ben ik 13 jaar gelukkig getrouwd, heb ik vier boeken geschreven en een succesvol bedrijf. Tijdens deze lezing vertel ik mijn persoonlijke verhaal en laat ik docenten zien wat de impact kan zijn van hun werk. Inspirerend.

Mogelijke onderwerpen:

– passend onderwijs: omgaan met speciale leerlingen
– omgaan met veranderingen in vmbo / mbo keuzeprofielen
– hoe motiveer ik mijn leerlingen?
– plezier houden in je werk
– omgaan met werkstress, behouden van werkplezier

Mijn inspiratiesessies zijn een combinatie van persoonlijke verhalen, inspirerende metaforen en interactieve oefeningen. Soms confronterend, meestal met humor en altijd zorgend voor verbinding.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend contact opnemen