⇜ Onderwerpen spreker

De 3 levels van leiderschap

We bevinden ons in een ontzettend spannend tijdperk waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Onze economie evolueert naar een betekeniseconomie waarin medewerkers op zoek zijn naar zingeving en zichzelf steeds vaker de ‘waarom’ vraag stellen. ‘Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe’? Dit in schril contrast met de mechanische manier van managen dat als overblijfsel uit de het industriële tijdperk op veel plekken nog wordt toegepast. Deze tijd schreeuwt om nieuwe leiders: om Inspirerend Leiderschap. Op een interactieve manier weet Bart van den Belt zijn publiek keer op keer te inspireren als spreker over leiderschap en je mee te nemen in een reis naar nieuw leiderschap.

Executive, coachingDe ‘waarom’ is belangrijker dan de ‘hoe’

Veel ‘oude leiders’ denken nog steeds dat hun medewerkers aan het handje moeten worden genomen en moet worden vertelt hoe ze hun werk moeten doen. Niets is minder waar. Meer dan ooit is het belangrijk om te vertellen waarom het relevant is, wat de uitkomst is en het ‘hoe’ volledig los te laten. Op deze manier ontstaat er sneller een gevoel van verantwoordelijkheid en eigenaarschap.

We staan op een punt in de historie waarbij we voor een keuze komen te staan. We kunnen doorgaan op de oude manier en de ene na de andere financiële, persoonlijke of maatschappelijke crisis over onszelf af blijven roepen. Of we gaan het anders doen. In alle organisaties waar ik kom is het aanwezig. De drang naar verandering. Soms diep weggestopt onder de oppervlakte en tegengehouden door traditionele organisatiestructuren. Soms duidelijk voelbaar en trappelend om de vleugels uit te slaan. Hoe ga je hier mee om? Hoe kun je dit proces in goede banen leiden? Hoe inspireer je medewerkers? Stuk voor stuk vragen die aan bod komen tijdens de inspirerende lezing “Inspirerende Leiderschap”.

Van productie-denken naar waarde-denken

De traditionele manager is een overblijfsel van een tijd waarin we mensen zagen als radertjes binnen een productieproces. Mensen werden vooral gezien als een productiefactor en werden daarom vaak niet ‘als mens behandeld’. De rol van manager zoals we die traditioneel kennen wordt gedreven door controle en het reageren op veranderingen. Nieuwe leiders doen het anders. Ze werken werken vanuit vertrouwen en zetten mensen in hun kracht; ze creëeren de verandering.

Het verschil tussen oude leiders en nieuwe leiders

In zijn lezingen neemt Bart het publiek mee in een reis naar nieuw leiderschap. Hij spreekt onder andere over wat kenmerkend is voor een nieuwe leider en waarom nieuw leiderschap zo ontzettend krachtig kan zijn. Zo komen bijvoorbeeld de verschillen tussen managers en leiders aan bod:

  • Een oude leider werkt vanuit controle; een inspirerend leider creëert vertrouwen
  • Een oude leider gebruikt de kracht van mensen; een inspirerend leider zet mensen in hun kracht
  • Een oude leider vraagt ‘hoe en wanneer’?; een inspirerend leider vraagt ‘wat en waarom’?
  • Een oude leider doet de dingen goed; een inspirerend leider doet de goede dingen
  • Een oude leider reageert op verandering; een inspirerend leider creëert verandering

De deelnemers die Bart als spreker over leiderschap meemaken worden niet alleen geïnspireerd door een mooi verhaal; ze worden aangezet tot actie om het zelf ook anders te gaan doen.

Na deze sessie zijn de deelnemers gevoed met een flinke portie inspiratie en positieve energie om nieuw leiderschap te omarmen. Bart inhuren als spreker leiderschap is daarmee ideaal in te zetten als onderdeel van bijvoorbeeld een kick off binnen een groter verandertraject binnen organisaties.

Meer dan een lezing alleen

Op een speelse en toegankelijke manier weet Bart als geen ander zijn publiek te boeien, te entertainen en praktisch toepasbare kennis en vaardigheden over te brengen:

  • De kracht van entertainment: Bart heeft vroeger jarenlang als entertainer gewerkt en gebruikt een aantal principes hieruit voor zijn lezingen. Een unieke combinatie van verbale- en non-verbale communicatie, verweven met humor, zorgt voor een onderscheidende manier van trainen en het overbrengen van kennis en inspiratie.
  • Maatwerk: indien gewenst wordt de lezing over leiderschap afgestemd op specifieke doelstellingen of leerdoelen van de groep. Als dit gewenst is wordt vooraf een intake uitgevoerd zodat het programma zo goed mogelijk aansluit op zaken die op dat moment belangrijk zijn voor de deelnemers.
  • Activerend & inspirerend: wanneer je op zoek bent naar een lezing met droge kennis, zoek dan liever verder. Bart houdt er van om deelnemers te inspireren en te motiveren. Om opgedane kennis meteen om te zetten naar de praktijk. Dit alles in een onstpannen setting en met de nodige humor en activerende werkvormen.
  • Positieve energie: na afloop van het de sessie lopen deelnemers weg met een flinke portie positieve energie. Dit zorgt er voor dat nieuw opgedane kennis en inzichten beter blijven hangen bij de groep en er gegarandeerd over nagepraat zal worden.

Op zoek naar een spreker leiderschap?

Bart spreekt zowel incompany als op evenementen. Daarmee kunnen de sessies zowel worden afgestemd op vakprofessionals als op ondernemers. Bart van den Belt is businesscoach, oprichter van de Zakelijk Succes Academy en auteur van diverse boeken over ondernemerschap en gedragsverandering.

Meer informatie om Bart in te huren als spreker leiderschap?
Contact opnemen
Vrijblijvend contact opnemen
030-2001020
info@bartvandenbelt.nl