Home » Spreker Ondernemerschap | Ondernemen in de Betekeniseconomie

Spreker Ondernemerschap | Ondernemen in de Betekeniseconomie

De economie is in een razend tempo veranderd. Wat vijftien jaar geleden nog prima werkte, werkt nu totaal niet meer. Hoe ga je om met dit nieuwe speelveld? Hoe wakker je intern ondernemerschap aan in organisaties? Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie een voorloper wordt in het nieuwe economische tijdperk? Bart van den Belt inspireert je tijdens zijn inspiratiesessie Ondernemen in de Betekeniseconomie.

Kennis – Beleving – Betekenis

De afgelopen jaren is onze economie getransformeerd van een kenniseconomie naar een beleveniseconomie. Van een “droge feiten”-cultuur zijn we geëvolueerd naar een economie die draait om het laten leven van je merk met een hoofdrol voor de “customer experience”. Een halve euro betalen voor een koffiecupje in een winkel die aandoet als een juwelier? In de jaren ‘90 had de SRV-man je ronduit uitgelachen.

Betekenis is het nieuwe mantra

Maar de evolutie gaat verder. We staan inmiddels aan het begin van een nieuw economisch tijdperk. Betekenis is hierin het nieuwe sleutelwoord. Het is voor bedrijven essentieel om echte waarde toe te voegen aan klanten, om als langetermijn partner echt iets te betekenen. Daarnaast wordt het voor medewerkers steeds belangrijker om te werken vanuit intrinsieke motivatie, vanuit bezieling. Wanneer je een strategie ontwikkelt op basis van deze twee peilers, pas dan is jouw organisatie klaar om ‘een rol van betekenis te spelen in de betekeniseconomie’.

Een ontdekking over het ‘waarom’

Tijdens een inspirerende lezing neemt spreker Bart van den Belt het publiek mee in een ontdekking over het ‘waarom’. Wat is het bestaansrecht van jullie organisatie? Wat drijft jullie als geheel en jou als individu? Op welke manier sluit het bestaansrecht aan op de waarde die jullie aan klanten toevoegen? Door vanuit betekenis te gaan denken word je geprikkeld de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Een perspectief van waaruit succesvolle voorlopers in de betekeniseconomie al navigeren. Denk aan Buurtzorg, Semco, en Zappos. Zou het niet gaaf zijn als jouw bedrijf ook een voorloper kan worden in de betekeniseconomie?

Inspirerende spreker in ondernemerschap mét maatwerk

Wanneer je Bart inhuurt als spreker dan is het mogelijk om de sessie op maat af te stemmen op de groep. Op deze manier kunnen we samen de grootste impact maken. Mogelijke onderwerpen die aan bod komen:

  • Compassion, Conversation, Collaboration – hoe werk je samen met de klant?
  • De verschuiving van reclame uitingen naar waardevolle content
  • Het geloofwaardig maken van je betekenis
  • Hoe voer je deze veranderingen door in jouw onderneming?
  • Hoe blijf je jezelf betekenisvol ontwikkelen als organisatie, manager of medewerker?

Na deze sessie…

Is de groep gevoed met een flinke portie inspiratie en positieve energie om meer vanuit betekenis en bezieling te gaan werken. Bart inhuren als spreker ondernemerschap is daarmee ideaal in te zetten als onderdeel van bijvoorbeeld een kick off binnen een groter verandertraject binnen organisaties.

Meer dan een lezing alleen

Op een speelse en toegankelijke manier weet Bart als geen ander zijn publiek te boeien, te entertainen en praktisch toepasbare kennis en vaardigheden over te brengen:

 • De kracht van entertainment: Bart heeft vroeger jarenlang als entertainer gewerkt en gebruikt een aantal principes hieruit voor zijn lezingen. Een unieke combinatie van verbale- en non-verbale communicatie, verweven met humor, zorgt voor een onderscheidende manier van trainen en het overbrengen van kennis en inspiratie.
 • Maatwerk: indien gewenst wordt de lezing over ondernemerschap afgestemd op specifieke doelstellingen of leerdoelen van de groep. Als dit gewenst is wordt vooraf een intake uitgevoerd zodat het programma zo goed mogelijk aansluit op zaken die op dat moment belangrijk zijn voor de deelnemers.
 • Activerend & inspirerend: wanneer je op zoek bent naar een lezing met droge kennis, zoek dan liever verder. Bart houdt er van om deelnemers te inspireren en te motiveren. Om opgedane kennis meteen om te zetten naar de praktijk. Dit alles in een onstpannen setting en met de nodige humor en activerende werkvormen.
 • Positieve energie: na afloop van het de sessie lopen deelnemers weg met een flinke portie positieve energie. Dit zorgt er voor dat nieuw opgedane kennis en inzichten beter blijven hangen bij de groep en er gegarandeerd over nagepraat zal worden.

 

Op zoek naar een spreker ondernemerschap?

Bart spreekt zowel incompany als op evenementen. Daarmee kunnen de sessies zowel worden afgestemd op vakprofessionals als op ondernemers. Bart van den Belt is oprichter van de Zakelijk Succes Academy en auteur van het boek ‘lanceer je bedrijf’.

Meer informatie?

Meer informatie of vragen over boekingen? Neem gerust contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over deze inspiratiesessie Contactformulier