Software Tools & Tips

Hard werken brengt je ver. Slim werken brengt je verder.
Als ondernemer is het belangrijk dat jij je kunt focussen op de zaken waar jouw hoogste economische hefboom ligt. Daarom is het belangrijk om repeterende werkzaamheden in een systeem / software te zetten. Het doel van software / systemen is om repeterende processen te borgen. Dat is effectief, omdat repeterende processen voorspelbare uitkomsten bieden. Het zorgt voor consistentie en dat is een belangrijke sleutel om te groeien.

Op deze manier bespaar ik € 4500 per maand
Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste in mijn business. Na drie keer personeel te hebben gehad heb ik besloten om nooit meer personeel in dienst te nemen. Hoewel ik het prima kan, word ik er niet gelukkig van om op dagelijkse basis een team operationeel aan te sturen. Daarom heb ik in de afgelopen jaren een fantastisch team van 12 toegewijde freelancers opgebouwd die me ondersteunen.

Alle processen hebben we in systemen gegoten. Op deze manier weten we zeker dat de primaire processen geborgd blijven en heeft iedereen in het team de vrijheid om zelfstandig creatieve oplossingen te verzinnen voor problemen die we tegenkomen. Doordat ik de juiste softwarepakketten gebruik bespaar ik 1,5 FTE (zo’n € 4500) per maand en kunnen we met een klein team een organisatie neerzetten met een aanzienlijke omzet.