Persoonlijke coaching zorgt voor een verandering of een verbetering op het gebied van werk of bijvoorbeeld sociaal-emotionele onderdelen. Met behulp van de coaching is het mogelijk om belemmerende vraagstukken aan te pakken en op die manier voor een ontwikkeling te zorgen. Een coach helpt je er met behulp van persoonlijke coaching voor te zorgen dat je die vraagstukken zelf anders aan kunt gaan pakken. Het is met name de eigen ontwikkeling die deze methode tot een effectieve maakt.

Zelf nadenken binnen persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching richt zich volledig op de hulpbehoevende, waardoor gedachten of meningen van de coach zo min mogelijk aan bod zullen komen. persoonlijke coachingIn plaats daarvan worden er vragen gesteld die jou helpen om jezelf beter te leren begrijpen, bepaalde aanpakken te veranderen of zelfs te verbeteren. Door na te denken over wat je eigenlijk doet en hoe je dat eventueel aan kunt passen leer je op een effectieve manier naar jezelf te kijken en te werken aan de beantwoording van bepaalde vraagstukken. Binnen persoonlijke coaching liggen alle antwoorden bij jezelf, maar leer je er toegang toe te krijgen, om er gebruik van te kunnen maken.

Model van persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching kent over het algemeen vooral structuur op basis van een algemeen model, dat in meer of mindere mate op de specifieke situatie kan worden aangepast. Het gaat om het stellen van een doel, het in kaart brengen van de huidige situatie en de blik op de mogelijkheden voor de toekomst. Uiteindelijk komt er natuurlijk een uitkomst aan bod, waardoor het model op een goede manier tot een resultaat zal leiden. Persoonlijke coaching zorgt er op die manier via verschillende stappen voor dat je zelf op zoek kunt gaan naar de oplossing, door een gestructureerde route te kiezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *