Mijn twee geheimen voor succes

In de vorige blogpost deelde ik met je dat de afgelopen twee jaren behoorlijk intensief waren.

Deze week deel ik met je hoe jij je doelen realiseert en veel productiever wordt.

De struggles zijn namelijk maar een stukje van het verhaal.

Die zijn het proces. Niets meer, niets minder.

De afgelopen twee jaren waren namelijk ook rete-productief.

Voordat we het gaan hebben over hoe jij je doelen kunt bereiken deel ik daarom graag eerst even met je wat ik aan de achterkant van mijn business heb gedaan.

Een kleine opsomming van de bereikte resultaten:

● Complete verbouwing van ons huis
Sanne, Ezra, Sofie (hond) en ik wonen alweer 12 jaar in een heerlijk huis in de Meern. Toen we er jaren geleden in kwamen was het een oud huis. Er had een gezin in gewoond met 7 kinderen, een hond en er was net brand geweest. In de afgelopen tien jaar hebben we telkens iets verbetert aan het huis, alleen ons wensenlijstje was nog aanzienlijk. En dus hebben we in januari 2020 ons huis compleet verbouwd. Muur gedicht, isolatie, nieuwe verlichting, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, inbouwkast, alles opnieuw gestuct etc. (tip: wacht even tot de kids iets ouder zijn). We hadden een maand huisje geboekt in Amerongen zodat we zelf niet in de zooi zouden zitten.

● Bedrijfspand met videostudio gekocht en afgebouwd
Het is zonde om je geld iedere maand naar een of andere verhuurder over te maken als je zelf ook een pand kunt kopen. Dat heb ik dus gedaan. Op zo’n 5 minuten lopen achter mijn huis heb ik een pand gekocht van 120m2 met een complete professionele videostudio. Een lang gekoesterde droom.

● Businesscoach Nederland opgezet en uitgerold
Hoe kunnen we onze impact vergroten, onze deelnemers nog beter begeleiden en de kwaliteit van het bedrijfsadvies in Nederland verbeteren? Dat was zo’n beetje de startvraag waarmee ik Businesscoach Nederland ben begonnen. Businesscoach NL helpt MKB-ondernemers met het realiseren van duurzame bedrijfsgroei. Met doelgerichte groeiprogramma’s en persoonlijke begeleiding door gekwalificeerde businesscoaches dragen we bij aan de hand van het MKB Canvas voor hogere omzet, meer winst en rust in je bedrijfsvoering.

● We hebben onze complete opleiding professioneel opgenomen
Door de Corona Crisis moesten we dingen anders doen. En dus heb ik Tanja Smorenburg (aanrader) gevraagd om me te helpen ons programma ‘Fundament van groei’ professioneel op te nemen bij mij in de studio. Dat is de Zakelijk Succes Formule geworden. In totaal hebben we 73 video’s gemaakt waarmee we jou als ondernemer stap-voor-stap helpen om je bedrijf succesvol op te zetten.

● Onze huisstijl heeft een complete make-over gekregen
Een nieuwe fase, een nieuwe uitstraling. Om de Zakelijk Succes Academie en Businesscoach Nederland meer in lijn te brengen met elkaar hebben we de ZSA compleet vernieuwd. Op deze manier hebben we een uitstraling die nog meer bijdraagt aan de positionering en het merkimago van de Zakelijk Succes Academie.

● Sinds oktober is de “Zakelijk Leiderschap Podcast” gestart
Een wens die ik al langere tijd had. Deze podcast helpt je om een succesvol bedrijf te ontwikkelen op basis van waardegedreven leiderschap. Leer hoe jij je ondernemers dromen waarmaakt en laat je inspireren op het gebied van ondernemerschap, marketing, sales en financiële vrijheid. Beluister de podcast-opnames via Spotify, iTunes of abonneer je op mijn Youtube-kanaal “Bart van den Belt”.

● Mijn boek ‘De 7 sleutels voor Zakelijk Succes’ is uitkomen (boek 5)

In de eerste vijf jaar van de Zakelijk Succes Academie heb ik ‘De 7 Sleutels voor Zakelijk Succes als training gegeven. Daar moest uiteindelijk een boek van komen. Eind 2020 is dat gelukt.

● Mijn nieuwste boek ‘Waardegedreven verkopen’ is 2x geschreven

Aanvankelijk had ik het boek ‘Succes in sales’ geschreven. Het paste alleen niet echt bij wat ik wilde vertellen. En dus heb ik het boek opzij gelegd, laten sudderen en na veel puzzelen gekozen om het boek volledig opnieuw te schrijven. In mijn gloednieuwe boek deel ik de winnende principes om je omzet te verhogen met de S.P.O.R.T.-methodiek. Binnenkort komt mijn boek uit en kan je via bol.com of managementboek jouw exemplaar bestellen!

● BAM. De business boekenbox is inhoudelijk klaar

Inmiddels zijn de uitgeef rechten teruggekocht, de teksten geredigeerd, de boeken opgemaakt en de audioprogramma’s ingesproken. BAM. Een droom die ik al bijna tien jaar heb is gerealiseerd. We zijn nu bezig met de opmaak en daarna met het drukwerk van de box zelf. Eind maart verwachten we zin huis te hebben: een luxe box met daarin 5 hardcover, spot-uv boeken.

En daarnaast heb ik natuurlijk ook gewoon ‘mijn werk’ gedaan…

● 2x Volledige opleiding gegeven
● Diverse groepen ondernemers gecoacht
● 30+ webinars gegeven
● 60+ salesgesprekken gevoerd
● 100.000+ woorden geschreven
● twee audioprogramma’s opgenomen
● team aangewerkt
● twee nieuwe programma’s uitgewerkt

Lekker bezig dus.

“Hoe doe je dat allemaal?” – Dit zijn mijn twee geheimen…

De vraag die ik het meeste krijg van ondernemers is: “Bart… even serieus. Je hebt een gezin, een hond, een bedrijf, vrienden… HOE DAN? Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?”

Laat ik je mijn twee geheimen vertellen.

Geheim 1: er is geen geheim

Als je veel wilt bereiken moet je er veel voor doen. Als je grote dromen hebt kom je grote uitdagingen en drempels tegen. Eén ding is zeker:

DOE. HET. WERK.

of anders gezegd:

BETAAL. DE. PRIJS.

Ook als dat betekent dat je dingen moet doen die buiten je comfort zone liggen. (juist dan, want resultaat komt meestal pas na de weerstand)

Het alternatief is veel pijnlijker dan het werk doen. Als je jaar in jaar uit alles veilig en makkelijk wilt houden dan komt er op een dag het besef dat je niet hebt waargemaakt waarvoor je geboren bent. En dan is het te laat. Gemiste kans. Soms zelfs zonde.

PS: Wil jij ontdekken waarvoor je gemaakt bent? Volg de training ‘Doorbraak naar Succes

Geheim 2: ik heb een supereffectief productiviteitssysteem

Als je meer wilt bereiken dan zul je meer moeten produceren en minder moeten consumeren.

Heb je enig idee hoeveel tijd je nu besteed aan Netflix, Youtube en Social media?

Dit is het ding: met consumeren bereik je niets.

“Maar ik kijk alleen maar interessante en leerzame programma’s.”

Kan zijn, maar je hebt daar alleen wat aan als je er wat mee doet. Succes is voor de doeners.

Step up your game. Minder consumeren, (veel) meer produceren!

Betekent dat, dat je nooit mag ontspannen? Natuurlijk wel. Work hard, rest hard, play hard.
Je hebt tijd nodig voor spel en plezier en om te ontspannen en relaxen.

Maar zinloos avond aan avond zitten bingewatchen gaat je niet het leven van je dromen brengen.

Check. Nu ik dat gedeeld heb met je: dit is mijn systeem. (schrik niet hoe eenvoudig het is)

Het systeem voor productiviteit is gebaseerd op principes, strategieën over productiviteit en bewezen onderzoek uit de gedragspsychologie.

Onderdeel 1: Helderheid

Ik weet wat ik wil bereiken. Punt. Niet omdat ik ‘wat doelen heb gesteld’ en daarom aan de slag ben, maar omdat ik ‘weet’ wat ik hier te doen heb op deze aarde. (tussen jou en mij: dat maakt dingen een stuk makkelijker) Maar wat als je geen helderheid hebt? Dit is hoe je helderheid krijgt.

Stap 1: Creëer een heldere visie
Stap 2: Vertaal je lange termijn visie naar middellange termijn doelen
Stap 3: Vertaal je middellange termijn doelen naar een strategisch actieplan
Stap 4: Stel prioriteiten
Stap 5: Creëer routines

Onderdeel 2: Routine

Routine is zo’n woord waar ik vroeger jeuk van kreeg. Routine… brrr… Ik wilde vernieuwing en nog meer vernieuwing. Maar veranderen is niet altijd verbeteren.

Inmiddels heb ik een aantal hele goede mensen om me heen en nemen teamleden dingen over, maar dat is niet altijd zo geweest. Dit zijn de routines die ik al jarenlang volhoudt, ook toen ik nog geen team had:

Routine #1: Zorg consistent voor rust en overzicht

Rust en overzicht voorkomen dat je in een overload van todo’s komt en het gevoel hebt dat je verzuipt. Er zijn diverse manieren waarop ik rust hou en overzicht creëer:

 • mijn inbox is iedere vrijdag leeg (max. 10 mailtjes)
 • ik doe eerst wat ik moet doen voor ik mijn inbox open
 • mijn bureau / kantoor is altijd opgeruimd
 • ik heb twee notitieboeken: een voor reflectie en een voor todo’s / afspraken / herinneringen
 • we hebben een effectief projectmanagementsysteem
 • alle primaire processen zijn uitgewerkt en zitten in een systeem

Routine #2: Creëer triggers in je omgeving die je focussen op je doelen

De prikkels in je omgeving bepalen voor een groot gedeelte je focus. Daarom heb ik op kantoor:

 • een flipover hangen met hoofddoelen per maand
 • twee bijbelteksten aan de muur hangen met de belofte voor dit jaar
 • een heerlijke hoekbank waar ik s’ochtends altijd start met overzicht creëren

Routine #3: Start iedere dag met stilte

Een vraag die veel voorkomt als ik wordt uitgenodigd voor een podcast is: “heb jij een ochtendroutine?”.
Yes, die heb ik. Tenminste, nadat ik thuis heb gedoucht, heb gegeten met de kleine en Sofie heb uitgelaten.

Daarna loop ik naar kantoor, doe mijn schoenen uit en sloffen aan, pak een kop koffie en heb een uur voor de volgende drie dingen:

 1. Lezen, bidden en stil zijn
 2. Reflecteren en uitschrijven wat me is bijgebleven
 3. Plan maken voor de dag (3-5 acties in het kwadrant belangrijk, niet urgent)

Routine #4: Doe eerst wat belangrijk-niet urgent is

Daarna pak ik een kop thee, loop ik naar m’n computer en begin ik aan de 3-5 dingen die ik heb opgeschreven.

Die doe ik voordat ik iets anders doe of mijn email open.

Routine #5: Batchen

Tot slot is de laatste routine die zorgt voor resultaat: batchen. Met andere woorden: ik maak niet een afbeelding voor een blog, maar ik ga een uur zitten, verzamel verschillende foto’s en maak in een keer alle afbeeldingen. (No worries: we zijn een contentmarketeer aan het aannemen.)

Nu denk je misschien “ja, dat is voor jou mogelijk, maar in mijn geval…”
Als je dat denkt dan heb ik goed nieuws voor je. Ik ben niet succesvol begonnen.
– Ik ben begonnen met 12x verhuizen en veel onveiligheid in mijn jeugd.
– Woonde op mijn 17e op mijzelf onder begeleiding van jeugdzorg.
– Heb op speciaal onderwijs gezeten.
– Had 27 kilo overgewicht.
Dat is hoe ik begonnen ben. Als het voor mij mogelijk is, is het voor jou zeker mogelijk.

“Werk harder aan jezelf dan aan je bedrijf” zei Jim Rohn ooit.
Dat is exact wat ik heb gedaan. Aan mijzelf gewerkt. En dat is wat jij ook te doen hebt als je een doorbraak wilt in je omzet, levensgeluk, relaties, gewicht, financiën etc.

Wil je hier zelf mee aan de slag?

Wil jij….

√ Ontdekken waarvoor je gemaakt bent?
√ Een concrete visie vertalen naar doelen?
√ Je doelen omzetten in een strategisch actieplan?
√ Héél veel leren over persoonlijk leiderschap en hoe je productiever wordt?
√ Je beperkende overtuigingen doorbreken?

Schrijf je dan vandaag nog in voor de tweedaagse ‘Doorbraak naar Succes!
Voor de eerstvolgende editie (27-28 januari 2022) zijn er nog enkele plaatsen over.
Je kunt je nu inschrijven voor slechts € 295. Vol is vol.

Wat haal jij hier voor jezelf uit? Laat je reactie achter.

8 antwoorden
 1. anita
  anita zegt:

  Duidelijk verhaal weer Bart. Mooi hoe je de dingen op een rij zet en ook om mee te mogen genieten van jou groeiproces. De routines daar kan ik ook nog wel iets mee. En inderdaad succes is voor de doeners!

  Beantwoorden
 2. Arnold
  Arnold zegt:

  Hoi Bart,
  Alweer 2,5 jaar geleden bij je in de zakelijk succes gezeten.
  Hééél véééél aan gehad, nog steeds dankbaar voor!

  Afgelopen 2 jaar waren enorm zwaar, inderdaad WERKEN, WERKEN, WERKEN.
  Corona bracht daar rust in, zeker tijdens de avondklok.
  Dan mocht je niet meer de straat op, dus zorgde ik dat ik overdag werkte en op tijd naar huis kon om samen met het gezin te eten. Dan de (jongste) kinderen naar bed en snel terug naar kantoor voor de avondklok, om zo 2x per dag van 7.00 tot 16.00 uur (en dus van 19.00 tot 4.00) te werken.
  tussendoor even op bed liggen en in de nachten had ik meestal tussen 3 en 4 en een knikmoment.
  dan wordt je soms wakker met op je scherm allemaal.. Hmm… én een vierkante knop-afdruk op je voorhoofd. :)
  Echter hebben we wel wat voor elkaar gebokst, en dat is het doel geweest.
  Vroeger zij ik weleens dat ik zou willen dat ik een € ton aan de belasting moest betalen, want dan houdt je immers ook nog best wat over.
  Echter zoals het nu voelt had ik dat toen eigenlijk niet bedoeld.
  Ach, geef des keizers, wat des keizers is.
  Daarmee kunnen we er weer mee leven, want het staat immers in de Schrift.
  Nu hebben we afgelopen 1.5 jaar ruim 250 man in de opleiding gehad en zijn we nu aan het voorbereiden op de jaarlijkse bijscholing die men moet gaan volgen. weer een nieuwe uitdaging, waar zeker vele kansen liggen.
  Moet nog regelmatig aan dat kaartspelletje van je denken.
  Dat ging over het ruilen van diensten, met een bepaalde waarde.
  Waarbij je kon sparen voor de grote bedragen en de kleintjes (goedkope diensten) moest proberen bij een ander onder te brengen. (Althans dat was al heel snel mijn interpretatie, wat me goed uitpakte).
  Dat probeer ik nu eigenlijk nog steeds door te zetten. Met die kijk op het leven, is het ook mooi dat je andere ook wat kunt gunnen.
  Doordat ik zo druk ben heb ik weinig tijd om nu een vervolg te plannen voor zelfontwikkeling.
  Heb met mezelf afgesproken dat er eerst gewerkt moet worden, totdat alles geautomatiseerd is en mijn “machine” staat. Daar heb ik nu de kennis voor in huis. Daarna ga ik zelf weer verder ontwikkelen aan mezelf.
  Dit soort berichten lees ik wel vaak, dat is kort en steek je vaak veel van op.
  In dit geval was het de herkenning, dat ik eigenlijk ook altijd een kladblok met taken op mijn bureau heb liggen.
  Eerst alle taken opschrijven die in je hoofd zitten, dan nogmaals op een nieuw papier maar dan categoriseren per onderwerp. Dan neem ik drie markeerstiften roze/geel/groen.
  Eerst neem ik roze, alles wat deze week niet af hoeft maak ik roze.
  Dan de groene voor alles wat binnen twee dagen af moet, de rest wordt geel.
  Dan is het focussen en eerst bij het groene blijven.
  Werkt al 8 jaar super. Je moet alleen oppassen dat je lijsten niet te lang worden!
  Wat vaker “nee” zeggen hoort daar dan bij, al is dat o zo moeilijk in sommige gevallen.

  Beantwoorden
 3. Irma
  Irma zegt:

  Helder Bart! Mijn doel voor komend jaar meer rust en structuur. En zeker dat uur aan het begin van de dag! Dank weer voor de inspiratie!
  Irma MarthaZorg

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Klinkt als een goed plan. Heb je je doelen helder? Je hebt een mooie missie: des te belangrijker om ook goed voor jezelf te zorgen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.