Iedereen voelt zich wel eens lusteloos. Wil jij graag meer energie overhouden aan het eind van de dag? Maak dan gebruik van deze 5 tips, die ervoor zorgen dat je zo fit mogelijk door het leven kunt gaan.

meer-energieTip 1: Beweeg wat vaker

Beweeg eens wat vaker, je zult merken dat je dat een hoop meer energie zal geven. Wanneer je te moe bent om helder te denken is bewegen waarschijnlijk wel het laatste dat je wil doen. Toch zul je energie moeten gebruiken om meer energie te krijgen. Wanneer je meer dan 10 minuten actief in beweging bent moet je hart meer bloed pompen. Het gevolg is dat er meer zuurstof in je systeem vrij komt en je daardoor meer energie zult hebben.

Tip 2: Zorg voor goede voeding

Je krijgt daarnaast meer energie door zo gezond mogelijk te eten. Maak gebruik van de bekende ‘schijf van vijf’. Met voldoende groenten en fruit zorg je voor vitaminen en mineralen. In zuivel, vlees en vis zitten daarnaast uitstekende bouwstoffen. Zo krijg je alle voedingsstoffen voldoende binnen, kunnen je cellen worden opgebouwd en zal je lichaam fitter worden.

Tip 3: Zorg voor voldoende ontspanning

Als je merkt dat je veel stress hebt of weinig energie dan is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ontspanning. Ga dagelijks een kwartiertje mediteren, ga de natuur in, lees een boek of luister naar muziek. Zorg er in ieder geval voor dat je even helemaal nergens aan hoeft te denken. Work hard, play hard.

Tip 4: Wees assertief

Je krijgt meer energie door je energievreters te kennen en die zo min mogelijk de ruimte te geven. Zeg eens wat vaker ‘nee’, om ervoor te zorgen dat je alleen nog maar bezig bent met de dingen die je leuk vindt of die belangrijk voor je zijn. De dingen die je energie opleveren in plaats van de dingen die je energie kosten.

Tip 5: Schrijf je hoofd leeg

In onze maatschappij zijn we zo veel bezig met ons hoofd dat dit onze energievoorraad drastisch kan verminderen. Wanneer je merkt dat je weinig energie hebt en veel ‘in je hoofd zit’, neem dan eens 20 minuten de tijd om alles wat in je op komt op papier te zetten. Op die manier nemen de stress en chaos in je hoofd af en zal je merken dat je meer energie hebt voor andere dingen.

Dit artikel geschreven door: Lotta Lorier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *