Home » Leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma

Leiderschap met impact

Je geeft al langere tijd leiding maar beseft dat je als leider of manager nooit bent uitgeleerd. Juist omdat je positieve impact kunt maken in een organisatie ben je continu op zoek naar manieren om jezelf én anderen te laten groeien. Het leiderschapsprogramma helpt je om vanuit je eigen authenticiteit veel over jezelf te leren en een leider te worden met nóg meer kracht.

Een succesvol leider of manager worden draait in mijn ogen niet om autoritair invloed uitoefenen. Verhoudingen tussen leiders en werknemers gebaseerd op ‘carrots and sticks’ daar geloof ik niet in. Ik geloof iemand wanneer hij of zij oprecht is, authentiek. En dat is precies waar de nadruk op ligt in het Leiderschapsprogramma.

Een beter leider worden door jezelf te zijn

Gedurende het leiderschapsprogramma gaan we op een intensieve manier aan de slag met een aantal onderwerpen. En we beginnen met jezelf. Wat is jouw identiteit als leider? Hoe oefen jij je leiderschapsrol uit? Wat voor gevoel roept dit op bij anderen? Samen ontdekken we welke leiderschapsstijlen bij jou als persoon passen en waar je in je kracht bent of waar je juist een allergie voor hebt. Vanuit deze basis zoomen we vervolgens in op een aantal relevante topics die grote impact maken op jouw functioneren als leider.

Leiderschapsprogramma – Authentiek leiderschap

Het leiderschapsprogramma wordt op maat gemaakt en kan bestaan uit één of meerder modules van een dagdeel tot meerdere dagen. Onderwerpen die kunnen worden behandeld zijn:

Module: Authentiek leiderschap, wat is dat?
– Je krijgt meer inzicht in jouw identiteit als leider
– Je leert leiding geven vanuit je eigen authenticiteit
– Je ervaart hoe je meer impact kunt maken

Module: Creative problem solving
– Je leert creatief denken en rationeel beslissingen maken
– Je leert je medewerkers in een actieve meedenk-stand te krijgen
– Je ontdekt wat de impact is als je stopt met micromanagen en mensen zelf hun problemen laat oplossen

Module: Omgaan met verandering en weerstand ombuigen
– Je krijgt inzicht in patronen binnen teams
– Je leert hoe je weerstand kunt herkennen en ombuigen
– Je ontdekt wat de drie waardevolste tools zijn om je team mee te krijgen

Module: Communicatie en beïnvloeding 
– Je krijgt meer inzicht op de manier waarop jij mensen probeert te beinvloeden
– Je leert hoe je anderen op een positieve manier kunt beinvloeden door middel van emotionele intelligentie
– Je ervaart hoe je meer gedaan krijgt door positieve beinvloeding

Module: Leiderschapsstijlen
– Je krijgt meer inzicht in de manier waarop jij omgaat en reageert in verschillende situaties
– Je leert hoe je je leiderschapsstijl, communicatie, houding en gedrag situationeel kunt aanpassen
– Je ervaart hoe je integer en trouw aan jezelf kunt blijven onder krachten die worden gedreven door politiek of machtsverhoudingen

Dit leiderschapsprogramma maak ik volledig op maat voor uw organisatie!

Heb je waardevolle inzichten opgedaan en heb je de tools in handen om jezelf continu te blijven verbeteren als leider. Je bent in staat om dicht bij jezelf te blijven, ook in situaties die veel van jou en je medewerkers vergen. Je weet wanneer je de rust moet bewaren en af en toe een stapje terug of opzij moet doen om waar nodig een koert aan te passen of te wijzigen.

Coaching achteraf

Optioneel bied ik coaching na afloop van het Leiderschapsprogramma. Coaching zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode actief blijft werken aan de thema’s die voor jou tijdens het Leiderschapsprogramma belangrijk bleken. Tijdens de coaching sessies werken we gericht aan deze thema’s en zorgen we ervoor dat de veranderingen die je hebt doorgemaakt tijdens het programma verder worden verfijnd.

Meer dan een Leiderschapsprogramma alleen

Op een speelse en toegankelijke manier weet Bart als geen ander zijn publiek te boeien, te entertainen en praktisch toepasbare kennis en vaardigheden over te brengen:

  • Persoonlijke insteek: vaak word leiderschap alleen benaderd vanuit ‘best practices’ of vanuit éen enkel perspectief. Bart benadert dit anders: effectief leiderschap kan per persoon én per situatie verschillen.
  • Net een laagje dieper: een unieke combinatie van verbale- en non-verbale communicatie verweven met humor zorgt voor een onderscheidende manier van trainen en het overbrengen van vaardigheden. Dit zorgt ervoor dat het leiderschapsprogramma niet alleen leuk en inspirerend is, maar dat de impact ervan op een persoonlijk niveau wordt ervaren.
  • Maatwerk: indien gewenst wordt het Leiderschapsprogramma afgestemd op specifieke doelstellingen of leerdoelen van de groep. Als dit gewenst is wordt er vooraf een intake uitgevoerd zodat het programma zo goed mogelijk aansluit op zaken die op dat moment belangrijk zijn voor de deelnemers.
  • Concreet: het Leiderschapsprogramma is concreet. Opgedane kennis kan direct worden toegepast in de praktijk.
  • Activerend & inspirerend: wanneer je op zoek bent naar een programma met droge kennis, zoek dan liever verder. Bart houdt er van om deelnemers te inspireren en te motiveren. Om opgedane kennis meteen om te zetten naar de praktijk. Dit alles in een onstpannen setting en met de nodige humor en activerende werkvormen.
  • Coaching achteraf: na afloop van het Leiderschapsprogramma is het mogelijk om gedurende langere periode actief te blijven werken aan het ontwikkelen van je leiderschapsskills door middel van persoonlijke coaching.

Voor wie is het Leiderschapsprogramma?

Het programma is bedoeld voor leiders, managers, maar ook voor medewerkers die erin geloven dat leiderschapsvaardigheden positief kunnen bijdragen aan jezelf of aan je organisatie. De training wordt meestal incompany gegeven, maar kan ook in zijn geheel bij ons op locatie worden verzorgd.

Leiderschaptraining – open inschrijving

Op 7 april 2017 verzorg ik een leiderschaptraining op basis van open inschrijving. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie?

Meer informatie over deelnemen aan deze training of het incompany verzorgen hiervan? Neem contact op.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en beschikbaarheid Contactformulier