Executive coaching maakt het voor executives mogelijk om hun doelen op een effectieve manier te bereiken, onder andere door meer structuur aan te brengen. Daarnaast is het voor deze groep van belang om de wensen inzichtelijk en transparant te maken, zodat daar door medewerkers naar gehandeld kan worden. De initiatieven van executives worden op deze manier niet alleen helder, maar ook begrijpelijk. Zo helpt executive coaching de rol van de executive te optimaliseren, om ervoor te zorgen dat er evenwichtige en duidelijke besluiten genomen kunnen worden.

Doel van executive coaching

Executive coaching helpt een executive de eigen kwaliteit te ontdekken en eventueel onderbelichte onderdelen verder te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om de individuele en organisatorische doelen optimaal te bereiken. Daarnaast richt de coaching zich heel duidelijk op het aanbrengen van focus en discipline, om ervoor te zorgen dat er een pad uitgestippeld kan worden. Door kritische doelen te benoemen en deze vervolgens te onderzoeken is het mogelijk om structuur aan te brengen in de agenda. Executive coaching helpt op die manier indirect met het daadwerkelijk bereiken van deze doelen, aangezien structuur leidt tot meer productiviteit.

Onderwerpen bij executive coaching

Executive coaching kan een aantal verschillende vormen aannemen, waarbij onderwerpen aan bod komen die in uw geval relevant of van een groot belang zijn. Zo kan het gaan om het bijdragen aan een groei in emotionele intelligentie, maar is het aan de andere kant ook mogelijk om te leren gaan met grote hoeveelheden informatie. Verder richt de coaching zich op het samenstellen van de missie, doelen, strategie en visie van een onderneming en het identificeren van de bekende beren op de weg. Executive coaching zorgt voor het verbeteren van de performance, door specifieke problemen of lastige situaties met behulp van een goede structuur aan te pakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *