Creatief schrijven

Wil je graag creatief schrijven, maar vind je het lastig om aan voldoende inspiratie te komen? Komt die eerste zin eigenlijk nooit goed op papier, of weet je na het eerste stuk even niet meer hoe je verder moet? Zorg ervoor dat je voldoende nieuwe indrukken op blijft doen en ga de voorspelbaarheid tegen waar dat mogelijk is. Je kunt op die manier creatief schrijven, bijvoorbeeld om je eigen achtergrond te delen of je bezoekers te helpen met een goede tip binnen de branche waarin je actief bent.

Begin met schrijven en lees terug

De eerste zin is vaak de moeilijkste. Je bent niet de enige die na 10 minuten nog altijd naar een wit scherm (of blaadje) tuurt, omdat je het zo lastig vindt om te beginnen. Schrijf echter gewoon het eerste op dat in je opkomt. Je kunt de eerste zin later altijd nog aanpassen, maar je hebt dan in ieder geval een goede aanjager te pakken.

Kom je er na een eerste stuk niet meer goed uit en weet je even niet waar je het verder nog over wilt hebben? Lees je artikel tot dusver terug, zodat je inspiratie opdoet voor een nieuw stuk of een nieuwe richting.

Voed je brein en je verhaal

Schrijf je regelmatig en wil je meer creatief schrijven om het niet steeds over hetzelfde te hoeven hebben? Zorg dan voor voldoende prikkels voor je brein, iets dat je kunt zien als mentale voeding. Trek er op uit, kijk een goede serie, lees een boek of pak er artikelen van anderen bij. Hoe sta jij tegenover de ontwikkelingen die zij beschrijven? Wellicht kom je onderweg een situatie tegen die je toe kunt passen op de theorie binnen je vakgebied. Probeer je persoonlijke ervaringen te combineren met beschikbare kennis. Het creatief schrijven verloopt dan als vanzelf.

Ga voorspelbaarheid tegen

Wil je creatief schrijven, zodat je bezoekers iedere keer weer de motivatie krijgen om verder te lezen? Probeer in langere stukken tekst dan zo min mogelijk voorspelbaar te zijn. Geef ze een outline van hoe je ze kunt helpen of wat ze kunnen verwachten, maar kies eens een onverwachte richting om ze daar naartoe te brengen. Breng een leuke anekdote in, of zorg voor een stukje theorie die anderen niet hadden verwacht. Wil je meer creatief schrijven, om je business als zelfstandig professional te ontwikkelen? Kijk dan zeker naar de gratis videotraining, of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.