Gelukkiger worden door 10 manieren om je leven te versimpelen:

1. Zeg eens wat vaker ‘nee’
Nee is het nieuwe ja. Ben jij ook zo vaak bezig met het tevreden houden van andere mensen? Als dat zo is dan kan het best zijn dat je niet je eigen leven aan het leiden bent maar het leven van anderen. Wat wil jij eigenlijk? Zeg daar ja op en zeg tegen al het andere ‘nee’!

2. Schrap dingen van je to-do lijst
Kort je to-do-lijst in tot maximaal 7 actiestappen op een dag en doe niets meer dan erop staat. Het is prima om lange-termijn doelen te stellen alleen wanneer je meerdere lijstjes maakt die de hele dag voor je liggen dan word je daar gek van. Reduceer je huidige to-do lijstjes tot 1 to-do lijstje per dag en doe niets anders dan op je to-do lijstje staat. En mocht je het niet redden? Who cares?

3. Halveer je informatie-inname
Wist je dat we gemiddeld 4 tot 6 uur per dag (!) op internet zitten? Ons leven bestaat tegenwoordig voor een groot gedeelte uit online activiteiten. En wanneer we de computer afsluiten dan gaan we thuis verder met de televisie, iPad of iPhone. Om doodmoe van te worden. Halveer je informatie-inname en verdubbel je geluksgevoel.

4. Stop met Facebook
Dit sluit aan op punt 3. Facebook zorgt dagelijks voor een overload aan niet-nuttige informatie. Deze informatie moeten we wel verwerken en dat kan zorgen voor een overload. Ervaar je stress omdat je bang bent dingen te missen? Stop met een sociaal netwerk. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

10-manieren-om-je-leven-te-versimpelen5. Richt je op ervaringen in plaats van dingen
Er zijn zoveel dingen die anderen hebben en jij niet. En als jij ze dan eindelijk ook hebt dan merk je dat er weer andere dingen zijn die anderen hebben en jij niet. Zolang je je op dingen richt is je leven complex en wordt je diep ongelukkig door het gat tussen wat een ander heeft en wat jij hebt. Geniet van wat je wel hebt en wees er dankbaar voor! Verruil het willen hebben van dingen voor het willen hebben van ervaringen. Die verrijken je leven namelijk echt; daar groei je van.

6. Geef alles weg wat je niet echt nodig hebt
Ga je hele huis door en geef alles weg wat je niet echt nodig hebt. Gegarandeerd dat het zorgt voor opluchting. Stop met je omringen met spullen…

7. Kies welke relaties belangrijk zijn
Wil je met iedereen vrienden zijn? Dan kun je met niemand vrienden zijn. Bepaal welke mensen in je leven écht belangrijk zijn en richt je daarop.

8. Stop met zo veel willen
Wil jij ook zo veel? Dingen zien, mensen ontmoeten, spullen hebben, bloggen, twitteren, instagrammen, video’s maken, boeken schrijven, je leven veranderen etc… Waarom wil je eigenlijk zo veel? Waarschijnlijk omdat het kan. Stop met zoveel willen en geniet meer van wat je hebt. Geluk verzekerd.

9. Accepteer jezelf zoals je bent
Jij bent uniek en een resultaat van alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Er is niemand anders zoals jij en dat zorgt ervoor dat je een unieke bijdrage kunt leveren aan deze wereld. Wees niet zo streng voor jezelf en vraag eens aan anderen wat jou zo bijzonder maakt.

10. Maak fouten!
Maak zoveel mogelijk fouten en geniet ervan. Hoe meer fouten je maakt, hoe sneller je leert. Maak dus fouten op alle gebieden van het leven en schrijf je leerpunten op. Geniet.

Neem actie. Voeg waarde toe. Geniet.

7 antwoorden
 1. Ingrid

  1 reactie
  Ingrid zegt:

  Overweeg zo nu en dan, met enige regelmaat, waarom je hier en nu op deze aarde bent, wat je er doet en wat je gedaan wil hebben voor je er weer van weg gaat !
  Maak iets bijzonders van vandaag en alle komende dagen…

  Beantwoorden
 2. rene

  1 reactie
  rene zegt:

  Zoek goed uit wat je wil in je leven en vraag dan aan jezelf WAAROM?…………………..
  En als je dat weet vraag dan WAAROM NIET?……………..
  En als je dat gedaan hebt geniet van het gevoel wat je krijgt, want alles
  bestaat uit vrije keus waar je voor kiest….of niet…….maar zorg dat je geniet.

  Beantwoorden
 3. Margot

  1 reactie
  Margot zegt:

  Het tot je nemen van de manieren en de ervaring die je laat voelen dat het zo is, maakt het steeds makkelijker om ze tot je te nemen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *